Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вшанували пам'ять воїнів-афганців

26 грудня 2019 р., 18:25

Вчора у Перечині вшанували пам'ять воїнів-афганців

Учора, 25 грудня, у м. Перечині відбулися заходи з нагоди 40 - річниці із дня введення радянських військ в Афганістан.

Участь у заходах взяли: заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик, депутати облради Роман Шніцер й Василь Скрип, голова правління громадської організації «Перечинська районна спілка ветеранів всіх війн» Володимир Коцур, а також воїни – інтернаціоналісти, які були безпосередніми учасниками тих подій. Насамперед присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в Афганістані.

Звертаючись до учасників заходу, Петро Грицик висловив вдячність усім воїнам, яким довелося брати участь у тих подіях та чесно й сумлінно виконували військову присягу. «Нині схиляємо свої голови у скорботі за тими, чиї імена висічено на скрижалях нашої історії, імена загиблих земляків. Низький уклін матерям, які у житті втратили найдорожче. Та виховали мужніх воїнів. Нині, на жаль, українці змушeні захищати територіальну цілісність своєї держави, демонструючи всьому світові хоробрість і любов до рідної Вітчизни», – мовив Петро Васильович.

Очільник районної спілки, учасник тих подій Володимир Коцур згадував, як 17 молодих закарпатців влітку 1979 року спеціальним призивом відправили на військовий вишкіл у піщану пустелю – Каракуми, де їх готували для виконання бойових наказів. Затим понад 20 місяців брали участь у військових боях у далекій гірській країні у складі 5 дивізії Туркестанського військового округу.

Згадуючи події, учасники зібрання висловили щиру вдячність українським синам і дочкам, які нині дають відсіч ворогу на східних рубежах держави та сподівання, що безглузда війна скоро закінчиться, запанує мир у державі, а жахіття війни більше не повернеться на нашу землю.

Відтак наприкінці заходу, за клопотанням районної ветеранської організації, вищою нагородою ВО «Україна» - орденом «За розбудову України», за сумлінне та бездоганне служіння українському народу, спрямовані на розвиток і утвердження суверенітету Держави вшановано обласних обранців Петра Грицика, Романа Шніцера та Василя Скрипа, а також відзначено окремих воїнів-афганців, жителів Перечинщини.

Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp