Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Багдаді напали на посольство США

31 грудня 2019 р., 14:23

Через авіаудари США в Іраку кілька тисяч пікетників атакували американське посольство в Багдаді. Іракський уряд заявив про перегляд відносин з Вашингтоном.

Кілька тисяч учасників акції в Багдаді у вівторок, 31 грудня, атакували посольство США в Іраку в ході мітингу проти американських авіаударів по військових об'єктах шиїтських бойовиків на іракській території.

Зазначається, що тисячі демонстрантів безперешкодно пройшли через блокпости, які відокремлюють так звану "зелену зону", де розташовані урядові будівлі і диппредставництва.

"Вони кричали "смерть Америці", палили американські прапори і розмахували плакатами із закликом до закриття посольства США", - йдеться в повідомленні.

Після мітингу спробували прорватися на територію американського посольства, кидаючись пляшками з водою і розбили камери відеоспостереження в той час, як іракські силовики намагалися відтіснити їх від посольства.

Reuters з посиланням на джерела в іракському МЗС зазначає, що посол США і штат посольства в Багдаді евакуйовані.

Спроба атакувати диппредставництво сталася після поховання загиблих від американського авіаудару по бойовиках шиїтського угруповання Катаїб Хезболла. Повітряні сили США завдали удару по позиціях угрупування в Сирії і Іраку 29 грудня. Бомбардування стало відповіддю на загибель громадянина США під час обстрілу військової бази в Іраку 27 грудня. Всього в результаті ударів загинули 25 бойовиків.

Шиїтське угрупування Катаїб Хезболла діє на території Сирії та Іраку, тісно пов'язаним з Іраном і отримує з цієї країни військову підтримку. Водночас Багдад терпить присутність угруповання на території власної країни.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp