Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті йшлося про реформи (ФОТО)

14 січня 2020 р., 10:50

Про Програму підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2020 – 2022 роки

Відповідне рішення депутати обласної ради ухвалили на 17 –й сесії. У документі зазначається, що для забезпечення прозорої, ефективної діяльності органів виконавчої влади, фінансової децентралізації, а саме: збільшення обсягу фінансових ресурсів у розпорядженні органів місцевого самоврядування, формування фінансово спроможних територіальних громад, підвищення рівня фінансування власних і делегованих повноважень адміністративно-територіальних одиниць, започатковано впровадження ряду реформ у всіх галузях і сферах діяльності та заплановано продовжити процес децентралізації повноважень. Працівники органів виконавчої влади мають багато завдань щодо забезпечення ефективної реалізації реформ на місцевому рівні, у тому числі з урахуванням змін до бюджетного, податкового законодавства, нової концепції міжбюджетних відносин і підвищення самостійності місцевих бюджетів. Передано додаткові повноваження у сферах освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства тощо. Запроваджуються заходи для стимулювання об’єднання територіальних громад із низькою фінансовою спроможністю та чисельністю мешканців у перспективі адміністративної реформи. За створення умов для розвитку економіки, господарської та соціально-культурної діяльності відповідної території повна відповідальність покладається на місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, установи та організації.

Головна мета Програми - підвищення ефективності та якості роботи структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади щодо реалізації повноважень, упроваджень реформ, супроводу програм розвитку області, забезпечення аналітичними, інформаційними, звітними та іншими матеріалами, необхідними для прийняття управлінських рішень і використання для цього сучасних (креативних) інформаційних технологій, фінансової та матеріально-технічної бази.

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 77200,0 тис гривень.

Очікується, що виконання Програми поліпшить конструктивну співпрацю між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, фінансовими, правоохоронними, контролюючими, фіскальними, митними органами та казначейством, з місцевими громадами щодо вирішення питань впровадження реформ, соціально-економічного розвитку області, ефективного виконання місцевих бюджетів; активізує участь громадськості в запланованих реформах, формуванні та реалізації державної регіональної політики; врахує пропозиції інститутів громадянського суспільства та думку громадськості у вирішенні завдань соціально-економічного і культурного розвитку територій; дозволить отримати оперативні консультації, обговорити актуальні проблеми з реалізації реформ у всіх галузях та сферах діяльності, програм розвитку області на семінарах, конференціях, нарадах, навчаннях, практикумах, круглих столах, електронних форумах за участі фахівців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування краю.

Виконавчий апарат облради

Схожі новини

У Закарпатській облраді поважають журналістів, а громадян вважають "сторонніми"
Соціальний захист краян - на особливому контролі у профільної постійної комісії та облради
Михайло Рівіс: Кожен має зробити все від нього залежне, щоб забезпечити епідемічну безпеку краян (ФОТО)
Як минула сесія Закарпатської облради (ВІДЕО)
Депутати облради мають вирішити 40 питань
На профільній комісії облради погодили дислокацію спортмайданчиків
Обласні обранці підтримали результати діяльності органів прокуратури на Закарпатті
Профільна комісія облради вирішувала проблему залізничного сполучення Закарпаття (ФОТО)
Відключення села від світла, збереження стоматкабінету та завершення мосту-довгобуду – у депутатських запитах облради
Депутати схвалили звіт щодо збереження будинку облради і ОДА, як пам’ятки архітектури

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp