Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Ватикані жінку вперше призначили на високопоставлену посаду

15 січня 2020 р., 17:18

Франческа Ді Джованні - фахівець з адміністративно-юридичних питань. Вона майже 30 років працює у Ватикані.

Папа Римський Франциск призначив заступником секретаря з відносин з державами (відповідає МЗС) Франческу Ді Джованні. Жінка вперше зайняла таку високу посаду в Держсекретаріаті (уряді) Ватикану, повідомляє Радіо Ватикану в середу, 15 січня.

Франчесці Ді Джованні 66 років. Вона - фахівець з адміністративно-юридичних питань і майже 30 років працює у Ватикані. З 1993 року вона була співробітницею секретаріату, займалася проблемами біженців, міжнародного гуманітарного права, питаннями інтелектуальної власності і туризму, а також прав жінок.

"Таким чином, Відділ Державного Секретаріату Святого Престолу в справах відносин з державами, який очолює Секретар архієпископ Пол Річард Галлагер, тепер матиме двох заступників: Франческа Ді Джованні, яка буде відповідати за багатосторонню сферу, приєднається до монсеньйора Мирослава Ваховського, який буде займатися питаннями двосторонньої дипломатії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на Новий рік Папа Римський Франциск не стримався і вдарив жінку по руці. Відеозапис інциденту широко розійшовся у соцмережах. Пізніше понтифік перепросив за цей інцидент.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp