Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В сервісних центрах МВС запрацювала відеофіксація практичного іспиту на право керування авто (ФОТО)

16 січня 2020 р., 12:30

Процедура складання практичного іспиту на право керування транспортним засобом стала більш прозорою: перебіг екзамену наразі може фіксуватись за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюються в екзаменаційному авто.

Про це повідомив керівник регіонального сервісного центру МВС в Закарпатській області спільно з тимчасово виконуючим обов’язки начальника територіального сервісного центру МВС № 2141 та головним спеціалістом відділу організації – реєстраційно екзаменаційної роботи та взаємодії із субє’ктами господарювання Сергієм Славичом.

Навчальні автомобілі оснащуються камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні.

Нововведення допоможе уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене порушення.

На період тестового режиму строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становитиме 10 діб. В цей час кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту. Так як вона не є обов’язковою.

Обов’язковою фіксація іспитів стане найближчим часом, а відмова кандидата у водії від неї стане підставою для його недопуску до складення практики.

Також збільшиться строк зберігання відео.

В 2018 році сервісні центри МВС вперше запровадили чек-лист для практичних іспитів на отримання посвідчення водія. Екзаменатори користуються зручним чек-листом під час практичної частини іспиту. В ньому зазначені перелік вправ та типові помилки, котрих припускаються громадяни під час практичного іспиту, та шкала оцінювання.

Практичний іспит складається з 2 етапів: перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування, другий — на визначеному маршруті в умовах дорожнього руху.

Громадяни можуть безкоштовно завантажити чек-лист з сайту Головного сервісного центру МВС, це спростить процес підготовки до іспиту. По завершенню іспиту особа, яка його складала, може ознайомитися із зазначеними екзаменатором помилками, залишивши на чек-листі свій підпис. Після завершення іспитів екзаменаційні листи зберігаються у сервісному центрі МВС протягом 3 років.








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp