Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

115 тисяч качок почали знищувати: на сході Угорщини виявили пташиний грип

17 січня 2020 р., 15:30

За даними Національного управління з питань безпеки харчових продуктів (Nebih) в Угорщині виявлено новий випадок штаму пташиного грипу H5N8

Штам виявили на качиній фермі у Летаверте, на сході Угорщини, біля кордону з Румунією.

"NEBIH розпочала знищувати 115 000 качок, що перебувають на фермі, і встановляє охоронну зону по периметру три кілометра, а також зону спостереження по периметру 10 км", - йдеться у повідомленні прес-служби NEBIH.

- Дикі птахи на сусідньому озері, можливо, відіграли свою роль у появі хвороби. Хоча утримування та годування домашніх птахів мало відбуватися у закритому приміщенні таким чином, щоб дикі птахи не мали до них доступу, - йдеться у повідомленні.

Раніше вірус пташиного грипу зафіксували на великій фермі індиків у регіоні Камаром-Естергом. Влада вирішила ліквідувати всіх птахів.

Схожий штам вже фіксували в Угорщині у 2016-2017 роках, а також у Словаччині, Польщі та Великобританії у грудні минулого року.

Штам H5N8 є небезпечним лише для птахів.

Нагадаємо, що раніше Консульство Угорщини попередило про посилення контролю на кордонах. Йдеться про більш ретельну перевірку багажу всіх подорожуючих. Зокрема це пов'язано з недопущенням на територію ЄС харчових продуктів, органічної продукції, засобів захисту рослин та тварин тощо, що не мають відповідних сертифікатів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp