Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутатам в Донецькій області оголосили про підозру у справі псевдореферендуму 2014 року

17 січня 2020 р., 16:18

СБУ підозрює трьох депутатів у сприянні в організації незаконного референдуму в травні 2014 року про незалежність терористичних організацій "ЛДНР"

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру трьом депутатам міських районних рад Донецької області у сприянні в організації незаконного референдуму в травні 2014 року про незалежність терористичних організацій "ЛДНР". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

Як встановили оперативники спецслужби, у квітні 2014 року депутат Лиманської міської ради добровільно сприяла організації та проведенню незаконного голосування.

"Вона очолила дільничну виборчу комісію в селищі Крива Лука, координувала роботу ділянки, підраховувала голоси та підписувала відповідні акти", - йдеться в повідомленні.

Аналогічно вчинив і депутат Костянтинівської міськради.

"Він добровільно очолив виборчу дільницю, організував і провів псевдореферендум в селах Тарасівка, Олександропіль, Новооленівка, Водяне Друге, Березівка та Зелене поле", - йдеться в повідомленні.

Таким же чином діяла і депутат Миронівського селищної ради.

"Разом з іншими обранцями на позачерговій сесії сільради вона прийняла рішення щодо проведення фейкового референдуму. Активно закликала жителів Донбасу до участі в псевдоголосуванні та сприяла його проведенню", - йдеться в повідомленні.

Слідчі підозрюють чиновників у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.


Схожі новини

СБУ оголосила підозру російським найманцям групи "Сапфір"
Закарпатському суді оголосили підозру у вчиненні смертельної ДТП
Розшукали чоловіка, який вчинив ДТП і втік з місця пригоди
Вбивці директора ужгородського підприємства вже оголосили про підозру (ФОТО)
За знущання над конем закарпатець відповість перед законом
На Рахівщині судитимуть державного виконавця за зловживання службовим становищем та підробку документа
На Закарпатті правоохоронці викрили схему, за допомогою якої тендери на держзакупівлі вигравали наперед визначені фірми
За погодження прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру п’яти членам ДВК одномандатного виборчого округу № 69
Грека судитимуть за контрабанду (ФОТО)
За погодження прокурора повідомлено про підозру ще одному учаснику злочинного угруповання з Мукачева, які займались збутом синтетичних психотропів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp