Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ОДА вирішували земельні питання Ратівецької сільради (ФОТО)

18 січня 2020 р., 13:00

У п’ятницю, 17 січня, в.о.голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко разом із заступницею голови ОДА Ольгою Травіною провели робочу нараду щодо земельних питань Ратівецької сільської ради Ужгородського району.

Цьому передувало колективне звернення жителів села, яке оголосила голова сільради Тетяна Андрусь під час проведеного особистого прийому громадян очільником краю на початку цього тижня.

Жителі села скаржилися на незаконні, на їх думку, дії Держгеокадастру в Закарпатській області щодо видачі земельних ділянок без згоди громади іншим особам та ненадання землі під пасовища та сінокосіння, а також під будівництво селянам.
Олексій Гетманенко, зважаючи на гостре питання, закликав усіх присутніх до конструктивного обговорення, толерантно висловлювати свої пропозиції та зауваження, віднайти консенсус.
Як зазначив голова громадської організації «Спілка учасників бойових дій «Об’єднані війною» Микола Марчишак, у рамках підписаного Меморандуму між Дергеокадастром та Радою ветеранів при 

Міністерстві у справах ветеранів у сфері забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками. Документ передбачає створення на місцях, в кожній області із земель запасу резерву земельних ділянок, які можуть бути передані учасникам АТО. Головне управління Держгеокадастру в Закарпатській області вже формує даний перелік земельних ділянок, приймає заяви на оформлення землевпорядної документації від учасників бойових дій.
На карті сільради ветеран наглядно продемонстрував, про які саме йдеться землі, що знаходяться поза межами села Ратівці.

В свою чергу Тетяна Андрусь розповіла, що у 2016 році сільраді виділено 36 гектарів під постійне користування (пасовища та сінокосіння). Однак ці землі вона передала селянам під будівництво.
Присутній в.о. ГУ Держгеокадастру в Закарпатській області Богдан Хранюк зазначив, що сільрада діяла в інтересах громади, але не в рамках законодавства. Тож сьогодні необхідно переоформити всі необхідні документи, аби люди будувалися на законних ділянках. Також він поінформував, що із 163 гектарів на 54 га вже надано дозволи під пасовища та сінокосіння.
Підводячи підсумки, Олексій Гетманенко підкреслив, що враховуватимуться, як інтереси громади, так і учасників бойових дій, але виключно в правовому полі. Сільрада має впорядкувати землевпорядну документацію і самостійно не змінює цільове призначення виділених Держгеокадастром земельних ділянок.

Насамкінець було вирішено наступного понеділка виїхати всім учасникам наради на територію Ратівецької сільради, оглянути всі земельні ділянки, розташовані поза селом і визначитись, де люди матимуть пасовища, де будуватимуться і де буде виділено учасникам бойових дій.
Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp