Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що чекає на Ужанський нацпарк у 2020 році

20 січня 2020 р., 09:40

13 січня, в Ужгородському прес-клубі відбулася пресконференція Віктора Бирковича, голови науково-технічної ради Ужанського національного природного парку.

У заході взяли участь також представники природоохоронної установи, яка діє в області 20 років: Федір Куртяк, член науково-технічної ради Ужанського НПП, завідувач кафедри зоології УжНУ, Владислав Мірутенко, член науково- технічної ради Ужанського НПП, к.б.н., Марина Заяць, голова ради трудового колективу Ужанського НПП та Неля Коваль, науковий співробітник Ужанського НПП.

Мова йшла про майбутнє природоохоронної території та зміни, які чекають Ужанський національний парк цього року. Зокрема, про передачу земель національним паркам, про співпрацю із сільрадами, до яких належать території парку та вирішення конфліктів з місцевим населенням. Віктор Биркович прокоментував екологічні питання, пов’язані з Ужанським національним парком, та конфліктні питання, які супроводжують нацпарк в останній час.

Минулого року території нацпарку розширили до 46 тис. га ( до цього парк охоплював 39 тис. га). На території Ужанського нацпарку збереглися праліси, які охороняє ЮНЕСКО, (найстаріші дуби, яким понад 1200 років).

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp