Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США опублікували 200 сторінок документів про затримку допомоги Україні

24 січня 2020 р., 08:15

Білий дім у рамках закону про свободу інформації опублікував листування на 192 сторінках, що стосується України.

Американська правозахисна організація American Oversight домоглася від Адміністративно-бюджетного управління Білого дому (OMB) отримання документів, що стосуються затримок військової допомоги Україні адміністрацією Дональда Трампа. У середу 22 січня, вони були опубліковані на сайті організації.

"Адвокати президента Трампа в Сенаті у вівторок стверджували, що документи є абсолютно непотрібними для судового процесу про імпічмент, але документи не підтверджують цю позицію. Незважаючи на перешкоди адміністрації Трампа і риторику в суді, громадськість тепер може побачити ще більше доказів корупційної схеми президента, яка розгорнулася в режимі реального часу. Обсяг опублікованого матеріалу і обсяг матеріалів, які все ще залишаються секретними, свідчать лише про те, скільки всього адміністрація приховала від Палати, Сенату та американської громадськості", - заявив виконавчий директор American Oversight Остін Еверс.Листування, представлене на 192 сторінках, було оприлюднено в рамках закону про свободу інформації. American Oversight направила кілька запитів в OMB, щоб з'ясувати роль відомства у призупиненні військової допомоги Україні в рамках спроби президента Трампа чинити тиск на Україну для початку політичного розслідування проти колишнього віце-президента Джо Байдена.Опубліковані документи, в тому числі, містять електронні листи від в.о. директора Адміністративно-бюджетного управління Рассела Вута і заступника директора з питань національної безпеки OMB Майкла Даффі. Зокрема - один лист від Даффі в день дзвінка президента Дональда Трампа президенту України Володимиру Зеленському 25 липня, йдеться в публікації.Як зазначає організація, обидва чиновники були "ключовими гравцями" у блокуванні допомоги Україні минулої осені.Опубліковані документи "демонструють бурхливу діяльність" ОМВ протягом декількох днів у кінці червня 2019 року після публікації статті в Washington Examiner про військову допомогу Україні.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp