Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Народна Рада Мукачівщини провела перші загальні збори (ФОТО)

7 вересня 2014 р., 09:28

Частина членів ради не прийшла через службу в армії та волонтерські "будні".

5 вересня 2014 року, у приміщенні громадської організації «Народна Рада Мукачівщини» пройшли перші Загальні збори. Ця спілка стала правонаступницею Народної Ради Мукачева, що практично залишилась «тільки на папері». 

У нову організацію вступили 22 члени, які створили 10 комітетів. Були враховані помилки, що призводили до неефективної роботи попередньої Ради, тому нова організація змінила структуру, розподіливши обов’язки по наступним комітетам:
– Антикорупційний;
– Люстраційний;
– Правозахисний;
– Самооборона та «Дорожній контроль»;
– УМГ та контроль за регуляторкою;
– Освіта та культура;
– Екологія та охорона здоров’я;
– Контроль за районною владою;
– Економіки та підприємництва;
– Оргкомітет.

Як зазначив Координатор НРМ Юрій Кравчук, зміна назви була пов’язана з наданням організації юридичного статусу: «Тепер у нас є печатка, рахунок, і ми подали заявку на отримання приміщення. Користуючись моментом, я зробив висновки щодо неефективних комітетів, та провів реорганізацію. Упевнений, що тепер ми запрацюємо набагато ефективніше. У попередній Народній Раді я нарахував 93 заяви про вступ, а реально працювало 20-30 чоловік. Те, що сьогодні зібралось тільки 22 – це природно. Враховуючи, що наші активісти проходять службу у армії, або працюють волонтерами, збираючи кошти на спорядження воякам 128-ї бригади та прикордонникам. Сподіваємось, війна швидко завершиться, і саме на громадські організації ляже тягар відновлення та розбудови громадянського суспільства у країні».

{g}

Обговорили на зборах і підготовку до передвиборчих перегонів. Присутній на зборах перший заступник спілки підприємців Ігор Капітан запропонував цікаву ідею «Народного праймерізу». Щоб висунути кілька справді народних кандидатур, поставити у центрі міста намет, де проводити народне опитування про підтримку того чи іншого кандидата. А «народним голосом», за його задумом, повинна стати гривня. Таким чином народний кандидат зможе зібрати на внесок, який сплачують кандидати до Верховної Ради – 12500 гривень. А гроші, вкинуті у скриньки кандидатів, які б програли у «народному опитуванні», могли б піти на підтримку вояків у зоні АТО. Ідея, на жаль, не була підтримана, хоча вона варта уваги та втілення з можливими варіаціями.

Члени Ради вирішили взяти участь у організації Міжнародного Дня без авто, який проводиться у всьому світі 22 вересня, а також з’явитися для здачі крові у вівторок, 9 вересня, у Мукачівську ЦРЛ. Нагадаємо, на 10.00 там зберуться усі бажаючі донори, щоб здати життєво необхідну у наш час кров для учасників бойових дій на Сході країни.


F.Hulatkan Fesbuk 07.09.2014 12:30 IP: 254.37.134.95
У списку присутних не записаний Игор Капитан, але виступав на зборах ? ?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp