Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні зріс попит на кредити для населення і бізнесу

28 січня 2020 р., 08:16

Населення і бізнес частіше звертаються до банків за позиками. Найпопулярнішими стали кредити МСП, короткострокові позики, гривневі кредити.

В Україні зріс попит на кредити для населення і бізнесу. Про це свідчить опитування Нацбанку за IV квартал 2019 року, опублікований в п'ятницю, 24 січня.Банки констатували зростання попиту бізнесу на кредити в жовтні - грудні 2019 року. Переважно це кредити малого та середнього бізнесу (МСП), короткострокові позики, гривневі кредити. Ключовою причиною зростання попиту на кредити стало зниження процентних ставок, вважають у банках.Також банки збільшили рівень схвалення кредитних заявок МСП через зниження процентних ставок і зміну терміновості кредитів.У IV кварталі помітним є зростання попиту населення на споживчі кредити. За спостереженнями банків, цьому сприяли зниження процентних ставок і поліпшення споживчих настроїв.Варто зазначити, що в січні - березні банки прогнозують подальше збільшення портфелів кредитів населенню і бізнесу, а також приплив депозитів з обох сегментів.Щодо ринку іпотечного кредитування, більшість банків не очікують змін у попиті з боку населення, хоча великі банки окремо зазначили, що розвиток ринку нерухомості і споживча впевненість можуть незначно його збільшити.Очікується також пом'якшення стандартів надання позик для малого і середнього бізнесу, гривневих кредитів, а також короткострокових позик.Нагадаємо, що раніше Нацбанк показав структуру резервів України. Велика частина обсягу резервів розміщена в цінних паперах з високим міжнародним рейтингом.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp