Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Служба зайнятості - сервісна установа на допомогу людям

28 січня 2020 р., 12:30

Серед розмаїття послуг, які надає служба зайнятості є і професійне навчання для безробітних. Ця послуга дозволяє змінити фах і отримати професію, що є затребувана на ринку праці.

Служба зайнятості Закарпатської області організовує професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних за 93 робітничими професіями у 11 закладах освіти державної служби зайнятості. Найбільш популярними для навчання є професії: косметик, візажист, манікюрник, педикюрник, перукар, кухар, бармен, водій автотранспортних засобів, адміністратор, електрогазозварник, коваль ручного кування, кравець, рисувальник кузовів, оператор верстатів з програмним керуванням, робітник фермерського господарства (включає в себе уміння працювати на тракторі, водити авто, ремонтувати с/г машини та устаткування, доглядати за тваринами). Для тих, хто бажає відкрити власну справу організовуються курси «Підприємець-початківець».

Можливістю опанувати нову професію скористались вісім безробітних. Вони проходили навчання за професією перукар протягом п’яти місяців в Ужгородському вищому комерційному училищі Київського національного торгівельно-економічного університету. Нещодавно майбутні випускники демонстрували свою майстерність, виконуючи пробну кваліфікаційну роботу під керівництвом майстра виробничого навчання Тетяни Шпонтак. Наприкінці січня 2020 року був проведений кваліфікаційно-атестаційний іспит, після якого слухачі отримали свідоцтво про присвоєння кваліфікації перукар (перукар-модельер). Під час навчання, виробничих та теоретичних навчань слухачі оволоділи знаннями щодо технології зачісок, стрижок та інших перукарських послуг.

Спостерігаючи за виконанням робіт та проходження іспиту, можна впевнено сказати, що згодом всі вісім випускників зможуть перейти у статус зайнятої особи і продовжать свою професійну діяльність.



Закарпатський обласний центр зайнятості

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp