Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Вінницькій області ліквідували пташиний грип

30 січня 2020 р., 08:08

Лабораторні дослідження не виявили вірус поблизу епізоотичного вогнища. Раніше там було знищено все поголів'я птахів.

У Немирівському районі Вінницької області ліквідовано збудник пташиного грипу. Для цього довелося знищити все поголів'я птиці в епізоотичному вогнищі. Про це повідомляє прес-служба Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у вівторок, 28 січня.

"У період з 20.01 по 23.01 проведено заходи зі стемпинг-ауту (умертвіння і знищення шляхом спалювання інфікованої птиці), при цьому умертвіння і знищення зазнали всі птахи, які перебували в епізоотичному вогнищі, - 108 688 голів", - сказано в повідомленні.

Фахівці також провели вимушену дезінфекцію дев'яти приміщень для утримання птиці, трьох яйцескладів й інших приміщень, що перебувають в епізоотичному вогнищі.

З 21 по 27 січня ветеринари провели клінічний огляд понад 28 тисяч голів птиці в 1418 дворах 39 населених пунктів поблизу вогнища вірусу, де також були взяті проби біоматеріалу.

"За результатами проведених лабораторних досліджень збудника грипу птиці не виявлено", - підсумували в службі.

Для підтвердження статусу благополуччя щодо грипу здійснюється відбір проб біоматеріалу з усіх птахівницьких господарств Вінницької області для лабораторних досліджень.

Фахівці територіальних органів Держпродспоживслужби продовжать відслідковувати і відкликати з ринку продукцію птахівництва, отриману в період можливої дати занесення вірусу з епізоотичного вогнища.

Раніше повідомлялося, що ЄС призупинив ввезення м'яса птиці з України. Рішення Євросоюзу про припинення імпорту є "приголомшливо несподіваним" для України, заявили в Держпродспоживслужбі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp