Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прорив у топ української музики: талановита закарпатка – про творчість і своє «Відображення»

28 січня 2020 р., 17:15

Днями молода співачка з Мукачева Мирослава Вербищук, відома під псевдонімом VЕRBA, презентувала дебютний альбом «Відображення».

 

Робота зібрала вісім композицій, серед них є й раніше представлені, про які, зокрема, уже писав «Закарпатський кореспондент», так і пісні-новинки.
Прорив у топ української музики та розвиток в улюбленій справі є головною мрією молодої співачки, до якої, як каже сама, прямує невеликими, зате впевненими кроками. І вже першу вершину підкорити вдалось – усього за кілька днів пісня «Ріка» з презентованого альбому «Відображення» очолила тижневий рейтинг на радіо «ФМ Галичина», обігнавши таких знаменитостей, як Злата Огневич, гурти «Антитіла», «ТНМК», «Kozak System» тощо.

Отож про музику, дебютний альбом, творчі пошуки і не тільки «Закарпатський кореспондент»поцікавився у співачки VЕRBA.

– Мирославо, вітаємо з дебютним альбомом. Традиційно – про назву: чому «Відображення»? Що там побачить, а точніше – почує та відчує твій слухач?

– Дякую вам! Зізнаюсь, я довго думала над ім’ям для свого першого альбому. Назву «Відображення» пояснила б так, що кожна пісня – це відображення моєї душі. У цьому альбомі я здебільшого відверто розповідаю історії зі свого життя: десь страждаю, десь зцілююся, зізнаюсь у коханні. Крім того, тема дзеркал дуже цікава і таємнича, можливо, навіть, містична. Якщо передивитися всі мої музичні відео, то з дзеркалами у нас зав’язалися стосунки ще з дебютного кліпу на пісню «Покажи любов». Там я була в образі лісової чаклунки. У другому відеоролику також є сцена із дзеркалом. Гадаю, пазл склався.

– Ти є авторкою музики та слів. Усі пісні з «Відображення» автобіографічні?

– Усі тексти, які я пишу, розповідають про мене, про особисте. Однак комусь може здатися, що я маю надто драматичне життя. Це не зовсім так. Насправді я дуже люблю додумувати різні сюжетні лінії у піснях, згущувати фарби.

Одна з пісень – «Колискова» – написана 10 років тому. Які кроки довелося зробити до альбому за такий період?

– «Колискова» – дуже знакова для мене пісня, багато хто дізнався про мене завдяки їй. На деяких радіостанціях досі в ротації «Колискова» 10 річної давності, де на записі в мене ще зовсім дитячий голос. І щоразу, коли я її десь чую, то хочу сховатись (усм. – ред.). Щодо кроків до альбому, то їх було багато і не всі вони давались мені легко. Під час студенства в мене був період, коли я взагалі думала припинити писати музику, співати і т.д. Це тривало кілька років. Була затяжна пауза, коли нічого не писалось, бо я думала, що все це буде безрезультатним. Зараз неохоче згадую той час, тому що тепер розумію, що так із собою вчиняти не можна. Батьки та мій хлопець завжди підтримували мене у тому аби я розвивала свою творчість, але мені, напевно, не вистачало впевненості у собі. У 2017 році мені написав Миромен, він саме тоді шукав вокалісток, які б змогли заспівати приспів для його треку. Тоді він готував до виходу свій альбом «Вогонь».

Під час одної з наших розмов Мирослав поцікавився, щодо моєї творчості й запитав, коли нова пісня. На що я відповіла, що для випуску нових пісень потрібно багато грошей. Тоді він запропонував зробити для мене аранжування на якусь одну мою пісню, а далі побачимо. Першою нашою спільною роботою була пісня «Покажи любов». Зараз же з його допомогою створили цілий альбом «Відображення», за що я йому безмежно вдячна!

– Тривалий час ти поєднувала журналістику (твоя діяльність за фахом), музику та інші свої хобі, серед яких і виготовлення прикрас. Не було думки всю енергію спрямувати лише на музику?

– Я досі поєдную свою медіадіяльність із брендом прикрас та музикою. Поки що я не улявляю своє життя інакшим. Мені подобається шалений ритм, багатозадачність, і те, що є можливість реалізовувати себе у різних сферах. Для мене VERBA є не просто псевдонімом, це переросло в особистий бренд, і я цим дуже пишаюсь.

Що тебе мотивує більше: маленькі перемоги чи, можливо, значна конкуренція серед молодих українських співаків? Адже розвиток нашої музики зараз рясно квітне новими талантами.

– Напевно, все ж таки, мене мотивують маленькі перемоги: цікаво спостерігати за своїм розвитком. Я ніколи не прагнула швидкої популярності, бо один день вона є, наступного – тебе вже не пам’ятають. Як на мене, то постійна плідна робота над собою зараз більше цінується, ніж артисти-одноденки. Зараз в Україні з’явилося дуже багато талановитих молодих музикантів, однак україномовного низькопробного шлаку також прибавилось. Хтось займається комерцією і шукає швидких грошей, а хтось займається творчістю.

– Що відчула, коли твоя пісня «Ріка» буквально за кілька днів обігнала композиції «Kozak System», «Антитіл», Злати Огневич та очолила тижневий топ на радіо «ФМ Галичина»?

– Найперше мене переповнювала вдячність за таку сильну підтримку! Складно описати власні емоції, коли твоя пісня подобається такій кількості людей. Дуже приємно, коли незнайомі люди пишуть мені в соцмережах, що їм дуже подобається моя творчість, що у якійсь із пісень вони впізнали себе. Це дуже мотивує до написання нових композицій.

– Як на закарпатському ринку просуваєш свої пісні?

– Я самостійно займаюся власним продюсуванням, фінансуванням та просуванням. Робити все це самому – дуже складно, однак вкрай цікаво. Ти водій, стиліст, менеджер з піару, концертний менеджер в одній особі. Сподіваюсь, що найближчим часом ми розширимо нашу команду.

– Які б поради дала музикантам-початківцям?

– Я сама досі музикант-початківець (усм. – ред.). Можу порадити лише те, чого мені не вистачало свого часу – віри у себе та у власну музику. Якщо ви впевнені у власній творчості, тоді у вас все має вдатися. Бажаю успіху!

– І, звісно, подальші плани. Ось є альбом, є амбітна молода співачка – куди далі спрямований твій вектор?

– Планів насправді багато, і я вірю, що 2020 рік буде для нас натхенним та дуже плідним. У планах і новий кліп, і певні музичні експерименти. Поки не розкриватиму усіх таємниць, проте обіцяю, що буде цікаво!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp