Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

УжНУ на 11 місці серед всіх українських університетів за світовим рейтингом Webometrics

29 січня 2020 р., 11:19

Є чим пишатися!

Міжнародний рейтинг Webometrics Ranking of World's Universities опублікував статистику кращих університетів за критерієм присутності в мережі. УжНУ підтвердив свою високу, 11 позицію серед всіх університетів України.

За останні роки УжНУ стрімко піднявся у рейтингу Webometrics. У липні 2014 року він посідав 127 місце, влітку 2017 року - вже 24 позицію.

У січні 2019-го, УжНУ посідав 17 сходинку, таким чином, за рік університет виріс на 6 позицій у реєстрі українських вишів. А також – на 102 позиції покращив свій результат у загальному рейтингу всіх університетів світу.

Рейтинг Webometrics – це авторитетний міжнародний «табель о рангах» закладів вищої освіти, який об’єктивно відображає, зокрема, науковий рівень вишів. Традиційно перші сходинки рейтингу посідають найпотужніші університети світу – Гарвард, Стенфорд, Массачусетс, Оксфорд, Берклі.


Місце університету в міжнародних рейтингах – дуже важливий показник. По-перше, він значною мірою впливає на імідж закладу вищої освіти. А по-друге, починаючи з 2020 року позиції університету у міжнародних рейтингах є одним із компонентів нової формули державного фінансування закладів вищої освіти. Відтепер держава сильнішим університетам виділятиме більше грошей, а слабшим – менше.

Нагадаємо, минулого тижня МОН опублікувало перелік 17 університетів, фінансування яких у 2020 році зросте найбільше. І серед цих 17 вишів УжНУ – на 12 місці.



Інформаційно-видавничий центр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp