Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді перевірили об’єкт на Гошовського (ФОТО)

30 січня 2020 р., 18:30

Ось такі реалії

Працівники управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради провели позапланову перевірку на об’єкті «Реконструкція існуючого горища будівлі поліклінічного відділення Ужгородської МДКЛ з надбудовою одного поверху та мансарди під офісні приміщення» на вул. Володимира Гошовського, 4 в Ужгороді.

Перевірку проводили за зверненням департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації. Вона показала, що в будівлі наразі зроблено підсилення перекриття, цегляні стіни з монолітними сердечниками та перемичками, монолітне залізобетонне перекриття 4-го поверху, покриття та дерев’яні елементи даху, частково виконані перегородки.

Працівники управління ДАБК виявили розбіжність між ескізним проєктом паспорта опорядження фасадів, який погоджено головним архітектором Ужгорода 2 листопада 2016 р., начальником управління культури Закарпатської ОДА 3 листопада 2016 р. та робочим проєктом, який проходив експертизу. Зокрема: в ескізному проєкті на даху будівлі вказано чотири слухові вікна (люкарні), а в робочому проєкті – 6. В ескізному проєкті (передпроєктній пропозиції), який подавався на отримання містобудівних умов та обмежень, також вказано 6 слухових вікон (люкарень).

Будівельні роботи, як інформує управління ДАБК, виконано з відхиленням від затвердженої проєктної документації та з порушенням державних будівельних норм, а саме: збільшено висоту слухових вікон (люкарень); металеві елементи даху (балки, стійки та прогони) замінені на дерев’яні; не зроблено гідроізоляцію під мауерлатом (елементом покрівлі); деякі примикання дерев’яних елементів даху до цегляних і бетонних конструкцій виконано без відповідної гідроізоляції; не оброблено дерев’яні елементи даху антисептиками та антипіренами, про що свідчить грибок на деяких елементах; кріплення крокв до мауерлата виконано з відхиленням від проєктної документації; влаштовано шість слухових вікон, що суперечить погодженому ескізному проєкту паспорта опорядження фасадів.

Виконавчу документацію та журнал авторського нагляду не надали під час перевірки, що свідчить про ведення підрядником виконавчої документації з порушенням будівельних норм, державних стандартів і правил, а також про те, що авторський і технічний нагляд за будівництвом із часу попередньої перевірки не здійснювався.

Управління ДАБК видало припис забудовнику про усунення порушень законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил та зобов’язало до 27 лютого привести будівництво у відповідність до погодженої органом охорони культурної спадщини проєктної документації, а також будівельних норм, стандартів та правил. Замовник повинен також до 17 лютого привести у відповідність до вимог державних будівельних норм виконавчу документацію.

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp