Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Топ-200 Україна 2019": чотири вузи Закарпаття потрапили до рейтингу найкращих

4 лютого 2020 р., 08:50

Загалом у Закарпатській області налічується десять вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, з них 4 приватні

Чотири вищі навчальні заклади вже кілька років, потрапляють в ТОП-200 вузів України, серед них і Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II. Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, представив новий академічний рейтинг вищих навчальних закладів України «Топ-200 Україна 2019», пише видання MyHungary.Net.

Як відзначили укладачі рейтингу, при ранжируванні вищих навчальних закладів бралося до уваги сучасні тенденції розвитку вищих навчальних закладів, напрацьовані відповідно до міжнародної Конференцією IREG 2019 «Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти».

Однією з головних тенденцій в ранжируванні в 2019 році залишалася дотримання балансу між створенням нових, критичних знань, результатів досліджень і інновацій і практичної трансформацією цих напрацювань в розвиток сучасного суспільства. Може бути тому, Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ зміг піднятися в рейтингу вузів з 193 місця в 2018 році на 188 в 2019 році, але в будь-якому випадку, це говорить про тенденції розвитку навчального закладу.

Слід зазначити досить високий, 144 місце, в рейтингу Webometrics. Інститут пропустив вперед лише

Ужгородський національний університет (11 місце) і Закарпатський художній інститут (58 місце). Ужгородський національний університет та Мукачівський державний університет є державним вузами, з досить значним минулим, за який було напрацьовано велика матеріальна база, і як свідчить інформація про фінансування цих вузів, воно з кожним роком зростає.

Закарпатський угорський інститут є приватним, досить молодим вищим навчальним закладом, на підставі і на розвиток не отримував ніякої підтримки з боку української держави. Але завдяки виконану значну роботу, як колективом вищого навчального закладу так і студентами, займає провідне місце в рейтингу вищих навчальних закладів України.

Користується також інститут і популярністю серед абітурієнтів, зокрема наведена порівняльна таблиця свідчить, що в 2019 році вуз мав високий конкурс на одне навчальне місце.

Збереження навчальних закладів дозволить утримати на Закарпатті більше молоді, в тому числі і з національних меншин - угорців, якщо молода людина поїде з регіону - на навчання або в пошуках роботи, то шансів на те, що він колись повернеться в регіон, буде набагато менше.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp