Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США проведуть з Росією переговори щодо озброєнь

5 лютого 2020 р., 20:24

Вашингтон і Москва планують обговорити низку договорів про контроль над озброєнням, у тому числі ядерним.

США і Росія незабаром почнуть переговори з контролю над озброєннями. Про це заявив у середу, 5 лютого, помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Брайєн, повідомляє ТАСС.

"Ми будемо протистояти Росії там, де це необхідно, проте, в той же час, ми скоро почнемо переговори з контролю над озброєннями", - сказав він."Росія - важлива країна, важлива сила в світі. Одна з причин, за якими вона важлива, полягає в тому, що у них більше 1,4 тис. ядерних ракет", - сказав О'Брайєн."Ми зробимо все можливе для того, щоб у нас були чудові стосунки з Росією, але в той же час, ми не станемо підводити наших союзників по всьому світу, в тому числі, Україну", - додав він.За словами О'Брайєна, адміністрація США виходить з того, що питання про можливе продовження або заміну російсько-американського Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь залишається відкритим.Він підтвердив, що Вашингтон має намір вести з Москвою діалог про контроль над озброєннями та перспективи подальшого скорочення ядерних озброєнь."Але я також думаю, і, що найголовніше, так вважає президент, учасниками повинні бути не тільки Сполучені Штати і Росія. Ми вважаємо, що Китаю потрібно брати участь у будь-яких серйозних переговорах про контроль над озброєннями. Тому ми будемо працювати над цими переговорами", - підкреслив О'Брайєн.Раніше президент Росії Володимир Путін закликав п'ять ядерних держав почати роботу з усунення загрози глобальної війни.Також російський президент неодноразово заявляв про готовність до переговорів щодо озброєнь.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp