Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кожен градус має значення: Мінекоенерго спільно із Світовим банком досліджуватиме наслідки зміни клімату в Україні до 2100 року

13 лютого 2020 р., 12:30

Як викиди парникових газів змінюють сільське та лісове господарства, а також впливають на здоров’я в Україні вивчатимуть українські та міжнародні науковці під егідою Світового банку та Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Для оцінки біофізичних впливів використовуватимуть сучасні методики прогнозів. Це дасть змогу передбачити ризики наслідків зміни клімату в Україні до 2030, 2050 і 2100 років за 3 сценаріями, ймовірного, росту викидів парникових газів і збільшення температури.

Метою спільного дослідження є використання детальних та сучасних прогнозів клімату для оцінки біофізичних впливів у цих секторах до 2100 року. Наукова праця також буде включати економічну оцінку витрат на зміну клімату в різних частинах країни. До слова, методологія та інструменти, що використовуватимуться в дослідженні, будуть доступні для оновлення оцінок на більш пізніх термінах.

«Один з найважливіших заходів адаптації до зміни клімату – це скорочення викидів парникових газів, - зазначила заступниця Міністра енергетики та захисту довкілля України Ірина Ставчук. – Це дасть змогу попередити негативні наслідки, які можуть виникнути в майбутньому. Сценарії майбутніх змін напряму залежать від темпів скорочення людством парникових газів».

Оцінку змін клімату в Україні проводитиме консорціум двох провідних європейських інститутів, Баський центр змін клімату (BC3) та Metroeconomica, у співпраці з національними експертами Українського гідрометеорологічного інституту, Українського науково-дослідного інституту лісового та агролісного господарства та Інституту громадськості імені Марзеєва Здоров'я.



Прес-служба 206-38-78; (067) 233-40-58

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp