Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Вінниччині протестують проти закриття сучасної лікарні

18 лютого 2020 р., 17:03

Лікарню, обладнану сучасною апаратурою, не вносять до списку опорних, тому вона втратить пацієнтопотоки, гроші і ризикує бути закритою.

У місті Шаргород Вінницької області місцеві жителі протестують проти закриття сучасної і укомплектованої районної лікарні, на яку збирали гроші "всім світом". Про це у вівторок, 18 лютого, повідомляє колишній радник міністра охорони здоров'я України Євген Найштетік на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що лікарня ризикує бути закритою 2 квітня в зв'язку з медичною реформою.

"Шаргородська районна лікарня ризикує стати першою дієздатною жертвою погано спланованої реформи охорони здоров'я з 1 квітня. Нова, укомплектована, добре працююча. На її оснащення збирали всім світом (буквально). Завдяки тому, що Шаргородське земляцтво розкидано по всьому світу, фінансування йшло зі Штатів, Ізраїлю, Австралії і країн ЄС", - написав Найштетік.

За його словами, через прорахунки реформи і дефіцит, що з'явився внаслідок цього, лікарню не вносять до списку опорних, тому вона втратить пацієнтопотоки, гроші і ризикує бути закритою вже 2 квітня.

"Люди вийшли на вулицю для захисту своєї лікарні. За словами учасників, вони готові хоч пішки йти до Києва і ламати руки, ноги, голови всьому складу офісу реформ МОЗ", - написав Найштетік і опублікував фото з акції протесту.

За його словами, Шаргородська ЦРЛ "йде під ніж" в інтересах двох прикордонних лікарень, які обслуговують громадян окупованого Придністров'я і Молдови.

У зв'язку з цим Найштетік оприлюднив звернення місцевих жителів до міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, в якому говориться, що в разі закриття лікарні громада готова вдатися до будь-яких протестних дій.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp