Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вшанували оборонців Дебальцівського плацдарму (ФОТО)

19 лютого 2020 р., 10:30

18 лютого в Ужгороді вшанували військовослужбовців, які брали участь в обороні

Дебальцівського плацдарму Донецької області в період 2014-2015 рр., котра стала символом незламності та мужності українських воїнів.

Розпочалися заходи на території військової частини А 1778. На Алеї Героїв представники влади, депутати, учасники бойових дій, їхні рідні та побратими, представники обласних організацій та установ, громадськість вшанували пам’ять загиблих гвардійців.

Затим колона пішою ходою вирушила на Пагорб Слави, де із промовами до учасників мітингу-реквієму звернулися: перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк, учасник бойових дій, полковник Олександр Паламарчук та мати загиблого воїна Катерина Ключкович.

Йосип Борто підкреслив, що «це було одне з найважчих зіткнень на Сході України, яке забрало життя сотні синів і доньок України - величезна втрата нашого народу! Противник мав перевагу за всіма зразками важкого озброєння». Та додав, що «за результатами цієї операції Указом Президента України командиру нашої 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної бригади полковнику Сергію Шапталі було присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”, який відтак сказав: «Закарпатські вояки найкращі”. Авжеж, вони тримали оборону у Дебальцеве під вогнем ворожої артилерії, разом із іншими віддаючи життя за рідну землю. Серед загиблих – і депутат Закарпатської обласної ради 5-го скликання, майор Віталій Постолакі. Світлий спомин про загиблих Героїв, мужніх синів рідної землі вічно житиме у наших серцях», – наголосив Й.Борто.

Після поминальної панахиди, яку провели представники духовенства, присутні поклали квіти до підніжжя Меморіального комплексу «Пагорб Слави» та на могили загиблих Воїнів на Сході України.

Виконавчий апарат облради


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp