Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про доставку доставку газу - і не тільки: у Закарпатгазі започаткували зустрічі зі споживачами (ФОТО)

19 лютого 2020 р., 15:40

ідкрита зустріч із споживачами відбулася у Центрі обслуговування клієнтів АТ «Закарпатгаз». Відвідувачі мали змогу поспілкуватися безпосередньо з комерційною директоркою товариства Юлією Соколовою.

Головна тема – платіж за доставку. Він розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить від того, скільки кубометрів газу конкретний споживач використав упродовж попереднього "газового року". Це проміжок часу з 1 жовтня по 30 вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, ділиться на 12 місяців. Результат множиться на тариф на доставку. Для Закарпаття це - 1,25 грн з ПДВ на перше півріччя 2020 року.

«Це плановий, рівномірний платіж. Чому саме такий? Аби людина могла чітко спланувати свої витрати. По-друге, це зменшить навантаження на споживача в опалювальний період. Адже раніше загальна сума залежала від кількості спожитого газу. Та влітку ми споживаємо значно менше, ніж взимку. А на холодний період припадає 80-90% річного споживання газу. Зарплати ж і пенсії однакові впродовж усього року. Тож споживачу вигідніше, так би мовити, «розбити» платіж, а не віддавати взимку майже половину сімейного бюджету за опалення. До речі, практика рівномірної оплати впродовж року застосовується майже в усіх країнах Європи», - пояснила Юлія Соколова.

Побутові споживачі повинні сплачувати за доставку газу до 20 числа того місяця, в якому надається послуга. Тобто за доставку в лютому потрібно сплатити до 20-го лютого.

Подібний варіант сплати дуже комфортний, погодився один із відвідувачів заходу, ужгородець, Микола Карбованець: «Крім фахового розʼяснення, я отримав відповіді на всі питання, які цікавили. І все від спеціалістів, а не з чуток десь на ринку».

Такі зустрічі відбуваються періодично і продовжуватимуться надалі. Корисні як для тих, хто вже відвідував їх, так і для тих, хто прийшов вперше.

«Розкладають все по поличках, що зрозуміло все навіть людям, які не дуже розуміються в цих питаннях. І я вважаю, що їхнє відвідування – зменшує кількість чуток», - відмітила відвідувачка, Ніна Михайлик.

Зустрічі зі споживачами відбуваються також у ЦОКах Мукачева, Сваляви та Хуста.



Прес-служба АТ «Закарпатгаз»

Схожі новини

"Закарпатгаз" порушить тему опалювального сезону
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у розвиток мереж майже 17 мільйонів гривень
З початку року аварійна служба «Закарпатгаз» відпрацювала понад 3,6 тисячі викликів
Веб-сервісом «Особистий кабінет» вже користується 20 тисяч клієнтів «Закарпатгазу»
ПАТ «Закарпатгаз» проведе ремонтні роботи на газопроводі по вулиці Собранецькій в Ужгороді
За перший рік роботи контакт-центр «Закарпатгазу» опрацював 172,4 тисячі звернень клієнтів
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у газову інфраструктуру області 35,2 мільйонів гривень
Внаслідок несанкціонованих земляних робіт пошкоджено газопровід середнього тиску в селі Тибово на Свалявщині
«Закарпатгаз» проводить конкурс дитячого малюнка до Дня захисника України
У жовтні фахівці «Закарпатгазу» проведуть регламентні роботи та встановлять лічильники на таких вулицях Ужгорода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp