Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українці вдвічі збільшили витрати в Польщі

21 лютого 2020 р., 08:42

У 2018 році громадяни України витратили в Польщі понад мільярд доларів, а в 2019 році ця сума подвоїлася.

За рік витрати українців в Польщі зросли удвічі і за підсумками 2019 року склали рекордні 2,14 мільярда доларів. Як пише Економічна правда, про це повідомляє аналітичний департамент Міжнародної компанії з аутстаффінгу Gremi personal з посиланням на офіційні дані Центрального статистичного управління Польщі.

Зазначається, що в 2018 році сума витрат українців у Польщі склала 1,05 млрд доларів.

"Якщо орієнтуватися на офіційні дані Національного банку України, то українці перерахували з Польщі в Україну в 2019 році - 3,8 млрд дол, а в 2018 році - 3,6 млрд дол. Тобто ми бачимо стрімке зростання в 2 рази витрат українців саме на території Польщі, тоді як перекази в Україну майже не зросли", - йдеться в повідомленні.

Таку тенденцію аналітики вважають негативною для економіки України. "Вона страждає не тільки від нестачі робочої сили, а й від того, що українці все більше віддають перевагу польським товарам, а не збільшують переказ грошей в Україні, де б вони витрачалися на придбання товарів українських виробників", - заявив власник компанії Gremi personal Євген Кириченко.

У цілому українські трудові мігранти торік переказали в країну з-за кордону майже 12 мільярдів доларів, що на 7,8% більше, ніж роком раніше.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp