Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Китаї заявили про подолання піку коронавірусу

21 лютого 2020 р., 08:02

Пік епідемії був пройдений 24-26 січня, вважають китайські вчені. Рівень смертності і захворювання знижується.

Китайські вчені вважають, що пік епідемії коронавірусу вже пройдено. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Chinese Journal of Epidemiology.

Згідно з результатами дослідження, у більшості осіб, заражених COVID-19 у Китаї, спостерігаються легкі симптоми. Ризику для життя піддаються пацієнти у віці і пацієнти із супутніми захворюваннями.В огляді розглянуто 72 314 підтверджених, підозрюваних, клінічно діагностованих і безсимптомних випадків зараження вірусом станом на 11 лютого. Усі висновки засновані на документах Китайського центру з контролю і профілактики захворювань.Приблизно 80,9% випадків захворювання класифікуються як легкі, 13,8% - як важкі, і тільки 4,7% - як критичні. Тобто в більшості випадків захворювання протікає з легкими симптомами.Загальна смертність від вірусу COVID-19 склала 2,3%. Чоловіки помирають частіше - 2,8%, ніж жінки - 1,7%.Також наголошується, що смертність від COVID-19 поступово збільшується з віком: у людей до 39 років вона становить 0,2%, найвищий рівень смертності - серед людей у ​​віці 80 років і старше - 14,8%. Випадків смерті серед дітей у віці до 9 років не було, незважаючи на те, що щонайменше у двох випадках новонароджені заразилися від своїх матерів.

Також вчені виявили, що, окрім старих осіб, на смертельну небезпеку наражаються особи, які мають хронічні проблеми зі здоров'ям. Найчастіше від ускладнень, спричинених новим коронавірусом, помирають пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, діабетом, хронічними респіраторними захворюваннями і гіпертонією.Близько 86% з тих, хто заразився, або жили, або їздили в Ухань, де, як вважається, джерелом вірусу став ринок морепродуктів, який незаконно продавав диких тварин.В окрему групу ризику автори виділяють медичних працівників. Загалом у 3019 працівників охорони здоров'я був діагностований вірус, з яких станом на 11 лютого п'ятеро померли. Від коронавірусу помер директор лікарні в Ухані, а також офтальмолог Лі Веньлян, який першим забив на сполох з приводу нового вірусу.Автори звіту вважають, що пік епідемії пройдено 24-26 січня. Передбачається, що з 11 лютого буде спостерігатися тенденція до зниження загальної епідемічної кривої, що означає, що поширення хвороби, особливо за межами провінції Хубей, сповільнюється.За останніми даними, кількість жертв коронавірусу в Китаї становитиме 2004 особи, одужали понад 14,3 тисячі, кількість заражених з моменту спалаху пневмонії перевищила 74,1 тисячі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp