Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МВС: Більшість затриманих у Санжарах - немісцеві

25 лютого 2020 р., 08:08

Представник поліції Полтавської області заявив, що 16 з 24 затриманих - немісцеві жителі, але глава поліції області це заперечує.

Більшість затриманих під час протестів у Нових Санжарах виявилися не місцевими жителями. Про це в п'ятницю, 21 лютого, заявив представник Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв, повідомляє видання Коло.

"Так, були люди машинами з номерами з інших областей. Якщо говорити про те, що 16 з 24 були немісцевими, сказати точну кількість не можу, але приблизно таке співвідношення", - сказав Сулаєв.

Разом з тим Іван Виговський, начальник обласної поліції, на позачерговому засіданні сесії Полтавської облради зазначив, що всі затримані 24 людини - це місцеві жителі. Таким чином, він фактично спростував слова Сулаєва.

"Але сьогодні, аналізуючи ту ситуацію, ми бачимо там і сторонніх осіб, вони будуть також ідентифіковані, встановлені", - додав Виговський.

Як відомо, 23 затриманих відпустили.

Раніше речник МВС Артем Шевченко заявив, що серед протестувальників стояв стійкий перегар від місцевих жителів, незважаючи на те, що було розпорядження закрити всі заклади, в яких був алкоголь.

"І цей градус в проміле без сумніву додав градуса емоційної хоробрості деяким правопорушникам", - написав він у Facebook.

Він також розповів про "всеперемагаючий, алогічний страх", який був характерний переважно для жінок. Це призвело до паніки. Люди були переконані, що "раз воно з Китаю - значить смерть за нами точно прийшла". Шевченко сказав, що не думав, що потенційна загроза, яку ніхто ще не відчув, може так налякати.

Також директор Департаменту комунікації МВС розповів, що одна з причин паніки - відсутність обізнаності у місцевих жителів. Крім того, на думку Шевченка, "народ просто хайпував від самого факту того, що раптом виявився в центрі такої уваги", тому що нічого цікавого про Нові Санжари в ЗМІ не було чутно давно.

"Індуктивний психоз. У людей в такому стані зникають всі стримувачі: моральні, етичні, соціальні, інтелектуальні. Верх бере патологічний страх, який активується автоматично від людини до людини. І цей психоз буває, що охоплює цілі міста", - додав Шевченко.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що за протестами в Нових Санжарах можуть стояти політики та бізнес кола.

За словами незалежного розслідувача з Полтави Ігоря Гавриленка, за протестами може стояти соратник нардепа від ОПЗЖ Іллі Ківи Сергій Чередниченко, який раніше за владу повідомив про прибуття в Нові Санжари евакуйованих з Китаю українців.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp