Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті зменшилась захворюваність на грип та ГРВІ

24 лютого 2020 р., 14:15

В області поменшало хворих на грип та ГРВІ

Майже на чверть знизилась кількість захворювань на ГРІ та грип в області.

Як повідомила обласний епідеміолог Вікторія Тимчик, минулого тижня кількість звернень до закладів охорони здоров'я з приводу респіраторних інфекцій знизилась на 24% (захворіло 5 780 осіб проти 7 610 за попередній тиждень). Разом з тим, показник захворюваності ще перевищує визначений епідемічний рівень на 7% та становить 461 на 100 тисяч населення, інформує Закарпатський обласний центр здоров’я.
У порівняні з попереднім тижнем, кількість захворілих зросла лише у Берегівському, Хустському та Перечинському районах. Порогові рівні перевищені на трьох адміністративних територіях області: в м.Ужгород, Ужгородському та Тячівському районах
Серед усіх захворілих діти до 17 років становлять 62% (3 601 випадок), дорослі - 38% (2 179 випадків). Більше 70% у структурі захворілих складають діти у Тячівському та Іршавському районах.
Рівень госпіталізації – 3 відсотки. Загалом по області отримало стаціонарну медичну допомогу 183 хворих, з них 71% становлять діти до 17 років. При дослідженні зразків матеріалу від хворих підтверджено циркуляцію вірусу парагрипу та RS вірусу.
З метою попередження поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу серед дитячого населення області тривають протиепідемічні обмежувальні заходи у вигляді призупинення навчального процесу у закладах дошкільної та шкільної освіти Рахівського, Міжгірського, Тячівського районів, та у деяких навчальних закладах Ужгородського району. На інших адміністративних територіях області навчальний процес відновлено.
Моніторинг за гострими респіраторними вірусними захворюваннями та грипом, протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp