Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські школярі дізналися, як зміни клімату впливають на водні ресурси

24 лютого 2020 р., 18:00

Ужгородським школярам розповіли як клімат може впливати на водні ресурси

Школярі ЗОШ №5 міста Ужгород відвідали Басейнове управління водних ресурсів річки Тиси (БУВР Тиси) та Закарпатський гідрометеорологічний центр.

Перед школярами виступили Євген Дикий, директор Національного антарктичного наукового центру, Василь Манівчук, керівник Закарпатського гідрометеорологічного центру, Олена Марушевська, представник Закарпатської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, член Басейнової ради річки Тиса, Тетяна Готра, заступник начальника відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод, водних відносин та басейнової взаємодії БУВР Тиси.

Організатори акції прагнули долучити учнівську молодь Ужгорода до проблем водних ресурсів, пов’язаних з кліматичними змінами.

Євген Дикий, директор Національного антарктичного наукового центру, представив науково-популярний фільм про Антарктиду, цікаво та дуже доступно розповів школярам про результати досліджень, які були проведені на українській станції «Академік Вернадський» щодо глобального забруднення та зміни клімату планети.

Надалі зустріч з школярами відбувалась в режимі «питання – відповідь», де діти цікавились майже всім, що стосується Антарктиди. Від умова проживання дослідників на станції, які тварини засиляють континент, аномальною температурою повітря в Антарктиді, чому тануть льодовики, від чого гинуть кити та багато іншого…. І до питань: як поїхати в Антарктиду і що треба зробити, щоб потрапити в команду українських дослідників? На всі поставлені питання школярі отримали вичерпні, аргументовані та дотепні відповіді.

Всі учасники зустрічі були нагороджені призами: набір пінгвінів-наліпок професій, котрі необхідні для функціонування наукової станції «Академік Вернадський», інформаційну листівку про Антарктиду та брелки з переробленого пластику.

Такі зустрічі з школярами є дуже важливими в процесі привернення уваги до проблем, пов’язаних з водним ресурсами, зміною клімату та долученням учнівської молоді до вирішення екологічних проблем краю та країни, інформує Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp