Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У “Закарпатгазі” на конкретних прикладах пояснили, що таке розподіл

25 лютого 2020 р., 10:05

У 2019 році працівники АТ “Закарпатгаз” провели реконструкцію майже 8 км розподільчих газопроводів. Загальна вартість таких робіт — 9,7 млн грн.

Найбільше газопроводів відремонтовано у містах Ужгород та Хуст, а також селах Виноградівського та Іршавського районів. Ця діяльність на ряду з іншою відбувається в рамках реалізації інвестиційної програми і входить до послуг розподілу газу.

“З початку року тема оплати за розподіл (або ще кажуть — доставку) — одна з найбільш обговорюваних. Ми, стежачи за коментарями людей, побачили: мало хто розуміє, що таке розподіл. Тому вирішили пояснити на конкретних прикладах”, — розповів технічний директор АТ “Закарпатгаз” Олександр Голуб.

Тож, на офіційній сторінці у соціальній мережі фейсбук працівники АТ “Закарпатгаз” опублікували пост, який спричинив жваву дискусію. На фото — труби, які вийшли з ладу на ділянках газопроводів у селах Загаття Іршавського району та Олешник Виноградівського району. Далі йде пояснення: “Працівники Виноградівського відділення АТ “Закарпатгаз” впродовж цілого дня займалися тим, аби у мешканців сіл Загаття та Олешник у трубі був газ, а самі мешканці — були в безпеці”.

“Труба, якою газ подається до мешканців, чиї будинки стоять на вулиці Колоднянська в Загатті, розташована під проїжджою частиною. На ній розійшовся стик. Як вдалося встановити, причиною стало те, що приватна фірма, яка проводила первинні будівельно-монтажні роботи, виконала їх неякісно. Крім того, сама труба зазнала корозійних процесів і отримала ряд пошкоджень у тому числі і через вібрацію, що виникає від руху транспорту”, — розповів начальник Виноградівського відділення АТ “Закарпатгаз” Андрій Ходаківський.

Працівники відділення під час проведення комплексно-приладового обстеження виявили на підземному газопроводі витік газу. Виїхали на місце, розкопали ділянку, замінили частину газопроводу, провели зварювальні роботи.

Того ж дня працівники відділення ліквідовували витік газу в селі Олешник Виноградівського району. Там 27 років тому проклали газопровід, однак за цей час відбулися корозійні пошкодження, які зруйнували метал труби. В результаті утворилися отвори, через які розпочався витік газу.


“Особливість газопроводів низького тиску в тому, що під час весняних та осінніх періодів через такі корозійні пошкодження грунтова вода може потрапляти до газопроводів, і як наслідок, припинятися газопостачання до дворогосподарств”, — пояснив Андрій Ходаківський.

У АТ “Закарпатгаз” детально розглянули ці приклади і пояснили:

“Працівники” — отримують зарплатню за свою роботу.

“Комплексно-приладове обстеження” — проводиться за допомогою дороговартісного спеціалізованого обладнання, яке підприємство закуповує для виконання таких робіт.

“Виїхали” — на автотранспорті, який підприємство придбало, постійно проводить техобслуговування, заправляє паливом.

“Розкопали” — за допомогою екскаватора, який теж придбано коштами АТ “Закарпатгаз”, екскаватор заправляється паливом, машиністу екскаватора платять зарплатню.

“Частину газопроводу” — підприємство постійно закуповує необхідні матеріали.



“Названі витрати були покриті за рахунок коштів, яке підприємство отримує через рахунок на розподіл. Адже це, як і багато чого іншого, входить у обов’язки підприємства”, — розповів технічний директор АТ “Закарпатгаз” Олександр Голуб.




Прес-служба АТ “Закарпатгаз”

Схожі новини

"Закарпатгаз" порушить тему опалювального сезону
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у розвиток мереж майже 17 мільйонів гривень
З початку року аварійна служба «Закарпатгаз» відпрацювала понад 3,6 тисячі викликів
Веб-сервісом «Особистий кабінет» вже користується 20 тисяч клієнтів «Закарпатгазу»
ПАТ «Закарпатгаз» проведе ремонтні роботи на газопроводі по вулиці Собранецькій в Ужгороді
За перший рік роботи контакт-центр «Закарпатгазу» опрацював 172,4 тисячі звернень клієнтів
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у газову інфраструктуру області 35,2 мільйонів гривень
Внаслідок несанкціонованих земляних робіт пошкоджено газопровід середнього тиску в селі Тибово на Свалявщині
«Закарпатгаз» проводить конкурс дитячого малюнка до Дня захисника України
У жовтні фахівці «Закарпатгазу» проведуть регламентні роботи та встановлять лічильники на таких вулицях Ужгорода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp