Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обсервацію в Санжарах продовжувати не планують

29 лютого 2020 р., 09:03

Евакуйовані з Китаю знаходяться на обсервації в санаторії з 20 лютого. Коронавірус поки ні в кого не підтвердився.

МОЗ не планує продовжувати термін обсервації евакуйованих з Китаю в санаторії Нові Санжари. Про це в четвер, 27 лютого, розповів заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, якого напередодні призначили головним санітарним лікарем України.

"Ми користуємося тільки інформацією ВООЗ. Оскільки зараз проводиться багато досліджень... Як тільки ВООЗ перегляне терміни обсервації, ми теж переглянемо", - сказав він.Ляшко також розповів про тест-системи, які використовують для перевірки на коронавірус."Ми використовуємо зареєстровані в сертифікованій лабораторії тест-системи. 

У нас є тест-системи, закуплені безпосередньо Центром громадського здоров'я, передані ВООЗ, які дозволяють нам зараз охопити близько 3000 осіб", - зазначив він.За його словами, паралельно "в нашому реєстрі виробів медичного призначення зареєстровані дві вітчизняні тест-системи, які також можуть бути допущені до проведення досліджень"."Є дві українські компанії, які зареєстрували тест-системи, що дозволяють проводити діагностику в режимі реального часу", - сказав він.Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибув літак з евакуйованими з китайського Уханя. На борту повітряного судна, яке приземлилося в Харкові, були 94 людини: 45 українців, 27 іноземних громадян, а також 22 члени екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp