Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кабмін розглядає три сценарії щодо коронавірусу

2 березня 2020 р., 09:02

При базовому сценарії труднощів від поширення коронавірусу не буде, а при песимістичному в Україні оголосять карантин.

Уряд при підготовці плану протидії можливого впливу на економіку коронавірусу розглядає три сценарії. Про це в ефірі Свобода слова Савіка Шустера розповів міністр економіки Тимофій Милованов.

"У нас ... постійно тривають наради, де ми перевіряємо здатність різних галузей відреагувати на три сценарії і готуємося до того, щоб у нас був конкретний план дій на всі сценарії. Наприклад, сьогодні була нарада за участю НБУ, Мінфіну та нашого міністерства, де ми обговорили досвід інших країн і готували свої плани. Думаю, за два тижні у нас конкретний план буде", - повідомив міністр.

Так, за існуючим базовим сценарієм труднощів від поширення коронавірусу не буде.

Також розглядається "сценарій другого рівня" і найскладніший сценарій, це той, який зараз відбувається в Китаї. Водночас, вважає Милованов, останній сценарій в Україні малоймовірний.

"Якщо треба, ми будемо вводити обмеження на ціни для того, щоб не завищували ціни під час того сценарію "С", - коментує міністр песимістичний прогноз уряду.

За словами глави Мінекономіки, Кабмін готовий до того, щоб оголосити карантин, якщо в Україні буде зафіксований коронавірус.

"Я можу сказати перелік того, що буде в Україні. Перш за все, це буде карантин. Ми будемо намагатися як держава робити, щоб люди один з одним не зустрічалися. Це вплине на транспорт, на туризм, на деякі інші галузі. У нас є тут повний план. Тут написано червоним - "економічний прогноз у разі негативного сценарію", - сказав Милованов.

Милованов також вважає, що Україна може посилити економіку через спалахи коронавірусу в інших країнах, а також через те, що ціни на нафту і газ на світовому ринку знизилися.

"Для нас це краще. Коли метал не буде виготовлятися в Китаї, це дасть можливість нам і світу в цілому виробляти більше металу", - припускає він.

Зазначимо, зараз коронавірус зафіксований в півсотні країн. В Україні офіційних випадків захворювання немає.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp