Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як працювалося закарпатським волонтерам?

9 вересня 2014 р., 14:43

Вони відзвітували зам 100-денну роботу.

Сьогодні, 9 вересня, закарпатські волонтери відзвітували перед громадськістю про сто днів добровольчої роботи на потреби бійців, які служать в АТО. Так Галина Ярцева, координатор руху "Підтримай закарпатських військових" відзначила, що починався волонтерський рух із збору продуктів у супермаркетах Ужгорода. На загал вдалося відправити армії близько 3,5 тон продуктів. Разом з тим зайнялися налагодженням логістики, а також дізнавалися, що конкретно потрібно солдатам. У червні-липні нам дуже допомагали садочки і школи, липень-серпень − активно підключилися підприємства.

Мистецтвознавець Оксана Гаврош, організатор акції "Митці Закарпаття підтримують армію України!" розповіла про результати творчого марафону з продажу картин закарпатських майстрів. За 46 днів роботи сайту, на якому можна придбати картини від 9 липня по 24 серпня до благодійної скриньки від продажу 45-ти полотен вдалося отримати 110 500 гривень. З 26-го серпня стартував 2-й етап благодійної акції. Як зауважила Оксана Гаврош, митці Закарпаття і далі активно долучаються до допомоги закарпатським військовим. А за виручені кошти вже придбали нічний бінокль, ще два нічні біноклі замовлені. Ми мали 83 картини і 51 робота є проданою на даний момент. Ціни на свої роботи художники виставляють самі.

Про добре відому ужгородцям акцію "Фото патріота" розповів її організатор Сергій Денисенко. За його словами, ідея прийшла з Луцька. Через соцмережу Фейсбук вдалося знайти групу волинських активістів, які були не проти, аби на Закарпатті теж використовували їх назву. Найактивнішим для фотографів виявилися два дні − День Незалежності та 1-ше вересня. Фотографи своєю волонтерською працею зібрали за час акції майже 36 тисяч гривень.

Ініціатор акції "Купи зустріч − допоможи закарпатських військовим", Віталій Глагола відзначив, що від початку акції за три тижні і доки вона тривала у мережі Фейсбук було виставлено 186 лотів-зустрічей з найрізноманітнішими людьми − від студентів до популярних журналістів чи письменників. Стартова ціна побачень від 50 гривень, аж до 5000 гривень за зустріч із міс-Ужгород.

Наразі вже вдалося зібрати понад 35 тисяч гривень, які підуть на кевларові каски. А деякі зустрічі вже навіть відбулися. Як пояснив Віталій Глагола, активіст Денис Ман взявся провести таку акцію у мережі Вконтакті. Там лотів було більше − майже 300 зустрічей, за які вдалося зібрати близько 14 тисяч гривень. Тобто разом тільки на цій акції волонтери зібрали майже 50 тисяч гривень.

Антоніна Стряпко викладач УжНУ та організатор благодійного книжкового ярмарку розповіла, що вони під час проведеної акції зібрали понад 21-у тисячу гривень, за які планують придбати теплий одяг і білизну.

Журналіст Наталія Зотова, координатор волонтерського руху на підтримку закарпатських військових в Мукачеві теж відзначила, що вони починали роботу із збору продуктів. Після взялися за проведення благодійного аукціону, на якому зібрали 23 тисячі гривень. Однак, коли прийшлося купляти все необхідне бійцям, зрозуміли, що це не такі вже й великі гроші. У результаті прийняли рішення встановити намет на міській площі, аби люди могли долучатися до допомоги у будь-який момент. Заразом разом з 23 тисячами зібраними на аукціоні у благодійну скриньку мукачівці вкинули майже 80 тисяч гривень.

Не оминули увагою і популярний сьогодні поливаний флешмоб "Ice bucket challenge". Зокрема за 5 днів акції − з 1-го по 5-те вересня тільки одиночних стогривневих пожертв надійшло на картку 5000 гривень.

"Про Захід"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp