Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Взаємодія контролюючих органів України та Угорщини в пункті пропуску «Чоп-Захонь» (ФОТО)

4 березня 2020 р., 12:50

Поговорили про важливе

Саме така тема була обговорена під час робочої зустрічі між асоціаціями міжнародних автомобільних перевізників України та Угорщини за участі керівництва Державної митної служби України та Угорщини, облдержадміністрації, прикордонної служби, поліції та інших 28 лютого 2020 року.

– Питання, які піднімаються на цій нараді не нові, знаю проблеми кожного пункту пропуску, в тому числі ті, що стосуються угорського кордону. Користуючись нагодою, хочу подякувати колегам за розуміння і за взаємодію, яка є у нас на сьогоднішній день. Не зважаючи на те, що у 2019 році мало місце зменшення середньодобової кількості транспортних засобів, які перетинали державний митний кордон у пункті пропуску «Чоп-Загонь», були дні, коли угорська сторона приймала протягом дня близько 500 транспортних засобів, – зазначив Віктор Іванус.

Під час наради учасники обговорювали питання, що стосуються перетину митного кордону, зокрема, черг та наявності дозволів для здійснення міжнародних перевезень.

– Плануємо започаткувати декілька пілотних проектів, які пов’язані із електронними чергами, що, на нашу думку, суттєво спростить перетин кордону. Як мінімум, особи, які прямують на виїзд з України, будуть чітко розуміти на який час їм потрібно прибути, щоб без зайвого очікування почати процедури митного та прикордонного контролю. Як демонструє досвід Естонії, де електронні черги вже працюють, їх запровадження покращує умови обслуговування на кордоні, – підкреслив Роберт Зелді, заступник голови Державної митної служби України.

Учасники наради домовилися провести у березні засідання групи експертів митних та прикордонних органів України та Угорщини з підготовка меморандуму про прискорення контрольних процедур та перетину державного кордону.






Закарпатська митниця Держмитслужби

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp