Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як проводити дезінфекцію у міських автобусах для протидії коронавірусу, інформували ужгородських перевізників

5 березня 2020 р., 13:25

Заступник міського голови Ігор Фартушок зазначив, що перевізникам важливо також інформувати про те, які заходи вживають, аби люди не панікували і були обізнані

Як, у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, проводити дезінфекцію салонів автобусів, водіям дбати про власну безпеку – сьогодні в Ужгородській міській раді провели навчання для перевізників, які працюють на міських маршрутах Ужгорода.

Міський голова Богдан Андріїв наголосив: не можна недооцінювати небезпеку, потрібно закупити необхідні засоби, проводити обробку, дотримуючись рекомендацій фахівців. Якщо буде необхідність, міська влада готова надати необхідну допомогу. Також Богдан Євстафійович доручив провести наради з таких питань із менеджерами супермаркетів, торгових центрів. Нагадаємо, для медиків міста, зокрема й лікарів та медсестер, які працюють у навчальних закладах, проводяться регулярні навчання з недопущення та протидії коронавірусу.

Заступник міського голови Ігор Фартушок зазначив, що перевізникам важливо також інформувати про те, які заходи вживають, аби люди не панікували і були обізнані.

Начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар акцентував на тому, що вірус – новий, ще не достатньо вивчений, рекомендації щодо протидії йому час від часу змінюються, тому планується укласти угоду з епідеміологами, аби вони контролювали і коригували проведення профілактичних заходів, зокрема і щодо автобусів міських маршрутів.

Завідувачка відділенням дезінфектології Ужгородської міськрайонної філії Закарпатського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Марія Марушка відзначила, що в автобусах – найбільша скупченість людей, вони перебувають максимально близько і є найбільший ризик поширення вірусних інфекцій. Також лише в нових «Електронах» частково ізольована кабіна водія, а в інших транспортних засобах водії не захищені, тому повинні особливо дбати про свою безпеку. Віруси також можуть передаватися через гроші і поверхні в автобусах, отож водіям потрібно проводити дезінфекцію рук і поручнів, сидінь у салонах.

Як саме і з якою періодичністю проводити вологе прибирання та знезаражуючу обробку, якими препаратами і де їх придбати, особливості розчинних таблетованих засобів, ефективність користування захисними масками тощо – вся ця інформація була доведена до відома перевізників.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp