Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

УжНУ представлений на популярній платформі "Prometheus" (ВІДЕО)

5 березня 2020 р., 16:45

Сучасна університетська освіта

Альтернатива сучасній університетській освіті. УжНУ серед топових вишів Україні, які представлені на популярній онлайн-платформі "Prometheus". Слухачі можуть безкощштовно пройти курси із різних дисциплін, скласти тести і отримати відповідний сертифікат. Меморандум про співпрацю «Prometheus» та Ужгородський національний університет підписали у червні 2017-го року. Професор Михайло Савчин – перший серед викладачів УжНУ, хто розмістив на платформі свій онлайн-курс «Вступ до конституційного права». Слухачами його відеолекцій стали більше 4-х тисяч осіб.

Михайло САВЧИН, професор, доктор юридичних наук

І в них подається більш така жива форма подачі матеріалів. І не настільки заформалізовано. У мене дисципліна називається «Вступ до конституційного права». Це може будь-хто зареєструватися на платформі. І пройти , і там нескладне тестування є. Ситуативні задачі. Щоб людина набралася компетентності. Хто цікавиться конституційним правом може це проти. І це по різних галузях можна пройти.

Співпраця активно продовжується. І нещодавно на «Prometheus» з’явився новий онлайн-курс «Літературознавство» від одного із кращих лекторів УжНУ, декана факультету іноземної філології Михайла Рошка.

Михайло РОШКО, декан факультету іноземної філології УжНУ

Чим добрий «Prometheus»? Там є і тести, і завдання, і ти їх потім перевіряєш. І людям будуть давати сертифікат.

Я дав, як розуміти складні модерністські шедеври. Вибрав найчитабельніші твори сучасні і спробував допомогти глядачам розкодувати, залізти в підтекст. За певними знаками, метафорами, образами розкодувати прихований зміст, який нам хочуть донести. Орієнтуватися в знаках. А загалом, я розумію, що якщо ми вчимо читача читати текст художній і розумітися в ньому, він починає розуміти світ. Бо світ – це знаки.

На платформі «Prometheus» представлені онлайн-курси викладачів кращих університетів України: Києво-Могилянської академії, Київського політехнічного інституту ім. Сікорського, Київського національного університету імені Шевченка. Серед них і Ужгородський національний університет. Це свідчить про імідж вишу, авторитетність і досвідченість лекторів.

Анатолій ГОЛОВКА, провідний спеціаліст Центру інновацій та розвитку УжНУ

Це підвищення іміджу університету. Як на українському, так і на європейському рівнях. По-друге, це реклама самих викладачів. Які дійсно показують, що вони входять до топ-лекторів України. І по-третє, це дуже перспективно. Оскільки це дає можливість нам переходити на змішане навчання. Коли ми поєднуємо лекційні заняття із онлайн-заняттями. Перетворюємо освіту на зручну.

Освіта онлайн – у тренді. Ужгородський національний університет крокує в ногу з часом. Викладачі вишу і надалі готуватимуть для платформи «Prometheus» нові цікаві курси із різних дисциплін.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp