Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тимчасовий керівник ОДА погрожував та змушував районну раду приймати потрібні йому рішення

6 березня 2020 р., 18:50

Такий висновок можна зробити з допису екс-очільника Хустської РДА Назарія Павлія у соцмережі FB

З 2015 по 2019 роки я працював головою Хустської РДА.

І можу із впевненістю сказати – за весь цей період часу не було жодного випадку, коли керівництво ОДА втручалося в роботу органу місцевого самоврядування.

Цього не робили ні Геннадій Москаль, ні Іван Дуран, ні Ігор Бондаренко.

Та, на жаль, все буває вперший раз!

04.03.2020 року, голова Хустської районної ради Юрій Іванчо проінформував депутатський корпус, що в. о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, через рядових працівників Хустської РДА, «нарізав задачі» депутатам Хустської районної ради щодо прийняття необхідних йому фінансових рішень.

І все би нічого. Та все це супроводжувалося погрозами проведення перевірок, порушенням кримінальних справ, звільненням працівників РДА з посад у випадку невиконання його доручення.

Чесно скажу – нашому обуренню не було меж. Тож рішення прийняли миттєво та одностайно – їхати на зустріч із тимчасовим керівником ОДА.

І вже вчора, 05.03.2020 року, така зустріч між нами відбулася.

Скажу відверто – розмова та перші враження були неприємними.

Та все ж маю надію, що керівник ОДА усвідомив неправильність своєї позиції, оскільки в ході розмови відхрещувався від своїх слів, погроз та доручень і переконував нас у тому, що він за діалог, конструктив та співпрацю.

Всі присутні були одностайні і запевнили пана Гетманенка – ніхто із нас рішень під диктовку, а тим більше під погрозами, приймати не буде.

Такі методи роботи Олексія Гетманенка нагадують методи Лаврентія Берії – типу: «… для нас террор и репрессии были и будут вынужденной мерой…», який, до слова, погано закінчив!

Такого не було до врядування Гетманенка, не буде під час його тимчасового перебування на посаді, не буде і після його звільнення!

При цьому всі ми виступаємо за співпрацю і діалог між ОДА, РДА та органами місцевого самоврядування, але виключно в рамках чинного законодавства!

Нагадаємо, в 2015 році Олексій Гетманенко балотувався в депутати Ужгородської міської ради від Політичної партії “Наш край”, однак за результами голосування мандат не отримав.

З 2010 по 2015 рік являвся депутатом Ужгородської міської ради та входив у фракцію Єдиний центр Віктора Балоги. Разом з регіоналами голосував за передачу гуртожитку по вул. Богомольця, 20 комерційній структурі ВАТ «Ужгородхліб». Внаслідок рейдерського захоплення гуртожитку – 170 мешканців будинку могли опинитись на вулиці.

Цим постом хотів би нагадати як пану Гетманенку, так і всім іншим, бажаючим втручатися в роботу органів місцевого самоврядування, що це є пряме порушення статей 20, 71 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і за такі проступки треба нести відповідальність!

Тож хотів би звернути увагу на неприпустимість таких дій, з боку керівництва ОДА, наших колег/депутатів, які представляють Хустщину в обласній раді – Мирослав Білецький, Василь Губаль, Василь Якубець, Василь Лазоришинець, Володимир Шимоня та, особливо, голови обласної ради Михайла Рівіса!

Шановні колеги, такі дії Гетманенка О. О. є нелегітимними, явно порушують чинне законодавство України та є нічим іншим як перевищенням владних повноважень!

На мій погляд, Вам слід би навіть розглянути питання висловлення недовіри на черговій сесії обласної ради цьому добродію.

Розумію, що таке рішення є юридично нікчемним, але воно було би політично доцільним, аби в Києві звернули увагу на такі огульні дії їхніх представників у області та зробили відповідні кадрові висновки! – зазначив Назарій Павлій.

Цікаво, як відреагують правоохоронні органи на цю інформацію? Чи будуть відкриті кримінальні провадження відносно Олексія Гетманенка, або ж тільки він має право на свій розсуд впливати на правоохоронців та за бажанням переслідувати депутатів та активістів?


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp