Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Раді розглянуть скасування медреформи

10 березня 2020 р., 20:10

У реформі передбачалося, що всі види медичних послуг має оплачувати Національна служба здоров'я України.

В Україні можуть скасувати другий етап медреформи, повідомляє Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування в п'ятницю, 13 березня, пише LB.ua.Інформацію озвучили на засідання комітету, де був присутній новий міністр охорони здоров'я Ілля Ємець.

До порядку денного засідання комітету включено проект закону про скасування закону про державні медичні гарантії (№3130) та проект постанови про невідкладні заходи щодо "запобігання знищення системи охорони здоров'я" (№3140). У цій постанові пропонується визнати медичну реформу незадовільною і припинити впровадження другого етапу реформи.Як відомо, медична реформа, що почалася в квітні 2018 року, поки що торкнулася тільки первинної медичної допомоги (терапевти, сімейні лікарі, педіатри). З 2020 року системні зміни повинні розпочатися на рівні поліклінік і лікарень по всій країні.З 1 квітня, відповідно до закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування, всі види медичних послуг має оплачувати Національна служба здоров'я України. Пацієнт зможе вільно вибирати лікаря і заклади, отримувати послугу, за яку платитиме Нацслужби здоров'я.Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що новий уряд має намір завершити медичну реформу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp