Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті почали розквітати білоцвіти

11 березня 2020 р., 13:50

Закарпаття розквітає

На Закарпатті почали квітнути білоцвіти. Топові локації для милування ними — на Мукачівщині, Свалявщині, поблизу Іршави та Хуста, в знаменитій Долині нарцисів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив гід Максим Адаменко.

"На Закарпатті масове цвітіння шафранів змінилося білоцвітами! Лісові квіти можна побачити уздовж автодоріг і лісових стежок, на узліссі, на берегах гірських потічків і річок, на лісових галявинах. Топові локації — це Мукачівщина (Визниця, Синяк), Свалявщина (Поляна), Іршавщина та Хустщина (зараз білоцвіти панують у знаменитій Долині нарцисів)", – сказав Адаменко.

За його словами, буяння білоцвіту ранньою весною – найкращий привід для лісової прогулянки, яку гід радить поєднати з купанням у чанах чи термалах Закарпаття, яких в регіоні чимало.

Водночас Адаменко закликає милуватися, але не зривати квітів. Адже у вазі вони проживуть лише до вечора, а так 1-2 тижні милуватимуть око багатьох поціновувачів природи.

Читайте також: У закарпатському дендропарку масово розквітнув шафранБілоцвіт весняний або Leucojum vernum L. – рідкісний вид квітів, який внесено до Червоної книги України. В перекладі з грецької означає "біла фіалка". В Україні білоцвіт весняний переважно зростає у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp