Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Горондівській ОТГ обговорили проєкт плану соціально-економічного розвитку громади

11 березня 2020 р., 18:50

Це цікаво знати

10 березня 2020 року відбулася планова виїзна консультація виконавчого директора Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, консультанта з правових питань Олега Лукші, консультантки з бюджетних питань Юлії Траньович та консультанта з комунікацій Станіслава Данка до Горондівської об’єднаної територіальної громади. Горондівська ОТГ утворена наприкінці минулого року та включає наразі територіальні громади сіл Горонда і Страбичово.

Під час зустрічі з Горондівським сільським головою Іваном Туряницею було обговорено ряд важливих для розвитку новоствореної ОТГ питань. У першу чергу мова йшла про підготовку до прямих міжбюджетних відносин з державним бюджетом, на які ОТГ має вийти з 1 вересня цього року. На консультації також обговорили необхідність розробки Плану соціально-економічного розвитку Горондівської ОТГ. Такий план готується в ОТГ на основі фінансово-економічних показників громади та передбачає планомірне вирішення ключових проблем, у тому числі через реалізацію першочергових інфраструктурних проєктів розвитку громади впродовж найближчих трьох років.

Для вирішення довгострокових завдань розробляється Стратегія розвитку ОТГ, яка у свою чергу є запорукою сталого розвитку громади та комплексної реалізації її ресурсного потенціалу. Важливо, що на Закарпатті такі стратегії вже починають розробляти не лише у сформованих ОТГ, а й у містах, які ще тільки готуються стати центрами майбутніх ОТГ згідно перспективного плану територій громад регіону, який ще підлягає затвердженню урядом.

Передбачається, що спільними зусиллями центральної, регіональних та місцевих влад після місцевих виборів у жовтні 2020 року вся територія України буде покрита мережею спроможних ОТГ. Правда, назва ОТГ залежатиме від того, які конституційні зміни будуть затверджені в частині реформи децентралізації.


Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp