Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Столар запропонував стимулювати бізнес купувати все необхідне для лікарень

17 березня 2020 р., 18:11

Столар вказав на катастрофічний дефіцит медичного обладнання, тестів і елементарних товарів для захисту від вірусу

Народний депутат, голова Київської організації "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Столар закликав прем'єр-міністра Дениса Шмигаля ввести надзвичайний стан на території України, а також відстрочити комунальні платежі для пенсіонерів через пандемію коронавірусу COVID-19 і впровадити механізми для заохочення благодійності бізнесу шляхом звільнення їх від оподаткування. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні Верховна Рада повинна була прийняти набагато більш жорсткі заходи для боротьби з коронавірусом, ніж ті, що були схвалені депутатами. Весь світ бореться з вірусом: у США ввели надзвичайний стан, у Франції вивели військову техніку на вулиці, в Іспанії – значно обмежили пересування для населення. Впевнений, в Україні влада також зобов'язана йти на жорсткі заходи для ефективної боротьби з вірусом. Тому я звертаюся до Кабінету міністрів і прем'єра Денису Шмигалю з рядом вимог", – заявив політик.

Зокрема, він вимагає надати президенту Володимиру Зеленському пропозиції про запровадження надзвичайного стану на всій території України.

"Це передбачає введення максимальних обмежень на всі види транспортного сполучення в межах України та встановлення жорсткого контролю на рівні областей та населених пунктів на період карантину", - пояснив парламентарій.

Також політик запропонував прийняти постанову про відстрочку комунальних платежів для людей пенсійного віку строком на 30 календарних днів з дня закінчення встановленого карантину.

"Дослідження показують - для COVID-19 старший вік і наявні супутні захворювання підвищують ризик розвитку тяжкої інфекції. Тому уряд має створити належні умови, щоб уникнути скупчення людей похилого віку в відділеннях банків і зв'язку для оплати комунальних платежів", - підкреслив Столар.

Також нардеп закликав Кабмін прийняти постанову щодо впровадження механізмів для заохочення благодійної діяльності фізичних і юридичних осіб різних форм власності шляхом звільнення їх від оподаткування.

"Дефіцит медичного обладнання, тестів і елементарних товарів для захисту від вірусу свідчить про неготовність країни до ефективної боротьби. Єдиний варіант – діяти на випередження і не допустити сотень або тисяч хворих громадян допомогою залучення бізнесу на благодійних засадах", - додав Столар.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у рамках заходів проти коронавірусу зажадав провести переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ), а також запровадити податкові канікули для бізнесу.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp