Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завдання для пробації та правоохоронців Закарпаття – не допустити зросту злочинності в умовах загального національного карантину та паніки (ФОТО)

20 березня 2020 р., 13:40

Ось такі реалії

Наразі кількість осіб, які перебувають на обліку органів пробації у Закарпатській області, суттєво не відрізняється від кількості підоблікових на аналогічний період минулого року: 1617 осіб проти 1625 у минулому році. Враховуючи загальні тенденції, пов’язані з поверненням до України суттєвої кількості українців, та загальну паніку через поширення вірусного захворювання COVID-19, одним із першочергових завдань для правоохоронців та працівників пробації регіону є посилення міжвідомчої взаємодії з метою недопущення зросту злочинності.
Про це йшлося під час робочої наради 17 березня, участь в якій взяли начальник філії Центру пробації в Закарпатській області підполковник внутрішньої служби Віталій Мураль, його заступник Назар Дідик, а також заступник начальника ГУПН в Закарпатській області полковник поліції Роман Ус, заступник начальника УПД ГУНП в Закарпатській області полковник поліції Вадим Сітало та працівники апарату філії.
Під час зустрічі присутні обговорили стан розшуку осіб, які перебувають на обліку у структурних підрозділах філії в Закарпатській області, показники повторної злочинності, тенденції щодо вчинення правопорушень неповнолітніми та нагальні питання в рамках наглядової й досудової пробації.
При цьому, заступник начальника філії Центру пробації в Закарпатській області Назар Дідик зауважив, що 91% (1477 осіб) від загальної кількості осіб, які наразі перебувають на обліку органів пробації області, - це засуджені до позбавлення волі та звільненні від відбування покарання з випробуванням. Саме ця категорія осіб потребує особливого контролю та уваги задля своєчасної профілактики вчинення ними нових злочинів.
Учасники робочої зустрічі обговорили механізм взаємодії співпраці в нинішніх умовах, зокрема, щодо перевірки клієнтів пробації та предмет притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, перевірки за місцем проживання тощо.
Віталій Мураль, начальник філії Центру пробації в Закарпатській області, наголосив на тому, що пробація не вносить суттєвих змін у звичний режим роботи, адже виконання судових рішень навіть в умовах загальнодержавного карантину є запорукою безпеки суспільства.
Також очільник обласного підрозділу пробації подякував правоохоронцям за налагоджену співпрацю і висловив сподівання, що спільними зусиллями здолають усі виклики.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp