Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Самоврядці краю активно включилися у боротьбу з епідемією

25 березня 2020 р., 15:55

Вважаю надзвичайно важливим звернути увагу на індивідуальний захист лікарів, які першими приймуть виклик пандемії, нерідко ризикуючи своїм здоровʼям і життям

Звертаючись до учасників засідання Координаційної ради при голові облради,яке провели сьогодні в режимі онлайн, я наголосив, що нині маємо два магістральні напрямки роботи щодо боротьби із убивчим коронавірусом: не допустити вірус на територію краю та максимально підготовитись до його проникнення в крайову громаду. Оскільки через закарпатські пункти пропуску на кордонах з Євросоюзом пройшла величезна кількість співвітчизників із різних країн, де цей вірус приніс багато біди і горя, то ми повинні об’єднати зусилля.

Приємно було почути від членів Координаційної ради – голів районних рад, селищних і сільських голів, що вони, наслідуючи приклад обласної ради, яка виділила на боротьбу з коронавірусом понад 153 млн грн, провели на місцях сесії і також виділили з місцевих бюджетів кошти на ці цілі. Так, Великоберезнянська райрада – виділила понад 1 млн грн із резервного фонду, залучивши також кошти із капітальних видатків районних програм. Іршавська міська рада – виділила 300 тис грн для потреб райлікарні і 50 тис грн – на спецзасоби індивідуального захисту. Свалявська райрада рапортує про виділення 1 млн 420 тис грн на боротьбу з COVID-19 та придбання засобів захисту. Про проведену роботу на місцях у боротьбі із епідемією інформували й інші керівники самоврядних громад краю.

Вважаю надзвичайно важливим звернути увагу на індивідуальний захист лікарів, які першими приймуть виклик пандемії, нерідко ризикуючи своїм здоровʼям і життям. У цей критичний момент маємо забезпечити їх персональними засобами захисту й дезинфекції, транспортом для доставки до місця роботи та обслуговування викликів сімейних лікарів, і, що не менш важливо,підтримувати їх.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp