Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МВС контролюватиме самоізоляцію українців через мобільний додаток

25 березня 2020 р., 16:51

Мінцифра та МВС розробляють необхідні нормативні акти та працюють над створенням додатку

Міністерство внутрішніх справ контролюватиме самоізоляцію людей, у яких діагностували коронавірус, а також тих українців, які контактували з інфікованими. Про це в ефірі "112 Україна" повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, наразі МВС спільно з Мінцифрою розробляють відповідні нормативні акти, а також сам додаток до смартфону. Геращенко уточнив, що такий досвід контролю за самоізольованими громадянами вже використали в Польщі та Південній Кореї.

"Хворі на коронавірус та ті, хто контактував із хворими, матимуть у себе такий додаток, за допомогою якого ми зможемо контролювати, щоб вони не виходили з дому на період ізоляції", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція може почати контролювати самоізоляцію українців за допомогою даних мобільних операторів.

Щодня з-за кордону повертаються тисячі українців. У тому числі - з країн, де зафіксована значна кількість заражень коронавірусом. Тільки за минулу добу до України повернулось 11 тисяч громадян.

Наразі в Україні офіційно підтверджено 113 випадків COVID-19. Про те, що відбувається в Україні та світі через загрозу коронавірусу – у матеріалі РБК-Україна.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp