Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

COVID-19: у Франції оголосили військову операцію

26 березня 2020 р., 09:51

Французькі військові виконуватимуть "санітарні, логістичні та захисні" функції, заявив Макрон.

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про проведення операції "Стійкість" за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу в країні. Про це повідомляє RFI.

Макрон зазначив, що військові будуть виконувати "санітарні, логістичні та захисні" функції.

"Ми перебуваємо в стані війни, і перед обличчям піку епідемії я вирішив, за пропозицією начальника Генштабу, почати операцію Résilience ("Стійкість"), окрему (від операції) Sentinelle ("Вартовий"), в ході якої триває боротьба (військових) з тероризмом", - сказав президент.

Французький лідер також закликав до національної єдності в боротьбі з коронавірусом і пообіцяв серйозні фінансові вливання в охорону здоров'я.

Напередодні Франція вивела своїх військовослужбовців з Іраку. Французькі сили вийшли з Іраку згідно з договором, укладеним з урядом, стверджують в іракській армії.

Нагадаємо, у Франції рекордна добова кількість смертей від коронавірусу. У країні зафіксовано понад 22 тисячі випадків захворювання, при цьому за добу померли 240 осіб.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp