Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Влада Китаю після двох місяців ізоляції частково відкрила Ухань

30 березня 2020 р., 08:57

Після двох місяців ізоляції у Китаї частково відкрили Ухань. До міста прибули перші потяги з інших міст. Однак залишати Ухань, де почалася пандемія коронавірусу, заборонено принаймні до 8 квітня.

Китайське місто Ухань, де вперше виник спалах коронавірусу, у суботу, 28 березня, частково відкрилося після двомісячної ізоляції. Як повідомляє інформагенція Reuters, у місті запрацювало метро. Також до Уханю прибули перші швидкісні потяги, але пасажири з них могли лише вийти. Виїхати до інших міст ще не можна.

Водночас у місті ще залишаються зачиненими магазини, перекриті дороги. За офіційними даними, Ухань можна буде залишити з 8 квітня.Тим часом національна комісія з охорони здоров'я Китаю повідомила, що 27 березня на материковій частині країни зареєстрували 54 нові випадки коронавірусу. Всі вони були виявлені у громадян країни, які прибули з-за кордону.

Зараз у материковому Китаї нараховується 81 394 випадки інфікування, кількість жертв коронавірусу зросла на три особи - до 3295 людей. На Ухань припадає близько 60 відсотків інфікувань коронавірусом у Китаї. За останні тижні кількість інфікувань різко зменшилась. Останній підтверджений місцевий випадок вірусу в Ухані зареєстрували 23 березня.

Нагадаємо, вперше коронавірусом інфікувалися саме в 11-мільйонному місті Ухань у грудні 2019 року. Відтоді епідемія поширилася на понад 200 країн світу. За останніми даними, коронавірусом на планеті інфікувалися понад 617 тисяч людей. Жертвами спричиненої ним хвороби стали понад 28 тисяч осіб, а вилікувалися більше 137 тисяч людей.

Джерело: Українська служба DW



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp