Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: COVID-19 – це новий вірус, ризики поширення – великі, а поруч – діти, вагітні жінки та поважного віку краяни

30 березня 2020 р., 08:50

Шановна закарпатська громадо! Дорогі мої земляки!

Хочу інформуватися вас, що станом на сьогодні в Закарпатті підтверджено один випадок захворювання на COVID-19 і ви про це вже знаєте. Та з метою недопущення поширення цієї важкої недуги в режимі самоізоляції перебуває вже не одна тисяча жителів нашої області.

Однозначно, самоізоляція – це найефективніший і найдоступніший спосіб убезпечити себе та своїх рідних від інфікування.

Однак упродовж останніх діб через пункти пропуску, що розташовані у межах Закарпаття, потік співвітчизників, що повернулися з країн Євросоюзу, збільшився удвічі, ризики зросли. В їх числі – чимало закарпатців. Отже, таких краян необхідно найперше оперативно, без винятків, скерувати в обсервацію, що допоможе вберегти від інфікування сотні співгромадян. Іншого виходу в нас просто нема.

Ми повинні пам’ятати: це – новий вірус, ризики поширення – великі, ефективних ліків, вакцин дотепер не знайдено. А поруч – діти, вагітні жінки, люди з хронічними захворюваннями та з імунодефіцитом, старенькі.

Тому ще раз настійливо закликаю всіх земляків: будь ласка, в умовах карантину від вас вимагається тільки одне– залишайтеся вдома та при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. А ті, хто опинився в місцях обсервації, – не покидайте їх самовільно! Адже з досвіду Європи та Америки відомо: найбільш дієвий спосіб у цій складній боротьбі з невидимим ворогом – максимальне обмеження контактів.

Тож бережім один одного. І тоді з Божою поміччю впораємося з викликами, які випали на нашу долю! Це тяжке випробування для усіх.

З повагою, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp