Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Правий сектор чатує на карпатських перевалах. Прокуратура взялася за державні кордони (ФОТО)

26 лютого 2014 р., 17:03

Активісти Правого сектору та Народної самооборони встановили 4 блокпости на перевалах Закарпатської області.

Найпотужніший – у селищі Нижні Ворота Воловецького району, що межує із Львівщиною. Щодня цей пункт перетинає до тисячі автомобілів. Тут активісти чатують разом з ДАІвцями, іще вчора їм допомагали працівники підрозділу «Беркуту», який сьогодні розформовують. 


«Хабарів не даємо і не беремо!» 


Далекобійники не розуміються чому на пункті пропуску стільки міліції і ніхто не вимагає грошей, адже раніше безпроблемний проїзд пунктом пропуску обходився далекобійникам у 100 –  200 гривень. Комендант блокпосту «Нижні Ворота» Володимир Гласнер пояснює: Правий сектор та Народна самооборона допомагають міліціонерам чесно виконувати свою роботу. «На сьогодні, за дві доби нашого чергування на блокпосту Нижні ворота ані 10 гривень не було взято працівниками міліції. Ані 10 гривень! Гроші не беруться, гроші не здаються. Звичайно, водії реагують здивовано. Нашим хлопцям сували гроші. Сували по 50, по 100 гривень. Бо люди не розумілися як це можна просто так зупинитися на пості і не давши гроші проїхати далі», - каже  комендант блокпосту. 


«Посадовці тікають із Закарпаття»


Під час чергувань Володимир бачив, як посадовці поспіхом намагаються покинути область. Багажники їхніх автівок дощенту забиті речами, документами та офісною технікою (вивозять принтери, комп’ютери, стоси паперу, папки). «Виїжджають працівники, скажемо так, правоохоронних органів. Уїжджають працівники СБУ, багато було працівників міліції помічено. Не знаю як це назвати. Тікають, напевно. З родинами, з дітьми тікають», - каже Володимир Гласнер. Він також розповів, що й на державних кордонах перестають брати побори. Про це активістам розповідають самі заробітчани, водії, що перетинають кордони. 


«На кордоні побороли корупцію?»


Зі слів перитиначів кордону, після публічного присоромлення начальника митниці Чопської митниці Сергія Харченка, перетинати державний рубіж на Закарпатті стало простіше, швидше і, головне, без хабарів. 


Нагадаємо, Закарпатська прокуратура розпочала розслідування за фактами хабарництва митників після того, як цими вихідними місцеві активісти Правого сектору зловили начальника Чопської митниці, прикували його до стовпа і звинуватили його у хабарництві. Сергій Харченко у всьому зізнався та розкрив корупційні схеми, за якими працювали миники.  


Та потім, Харченко розповів журналістам, що його примусили силою та під загрозою розправи над сім’єю, розповісти все. Після викривального зізнання та перевірок прокуратури, митники почали масово тікати на лікарняний. Особливо нещадно грип косить начальників постів і відділів. Службовці, схоже, відчувають свою причетність до корупційних схем. До речі, сам Сергій Харченко, із родиною наразі у Словаччині. 


«Митники панічно тікають на лікарняні»


Чопська митниця залишилася без керівника, однак посилено охороняється. Прокуратура наказала прикордонникам та митникам посилити варту на державних кордонах з Угорщиною, Словаччиною та Румунією. В усіх пунктах пропуску перевіряють чи не тікають скомпрометовані посадовці та чи не вивозять з країни скарби. 


«У зв’язку х тим, що на даний час існує реальна небезпека вивезення за межі держави речей, які становлять культурну, історичну, а також музейну цінність, прийнято рішення організувати посилений контроль на усіх без виключення митних пропусках нашої області з метою унеможливлення вивезення даних товарів і речей за межі держави», - повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 


Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp