Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Наш обов’язок – подбати про медиків, відповідальних осіб, які першими допомагатимуть хворим на коронавірус закарпатцям (ФОТО)

30 березня 2020 р., 17:15

На минулому суботньому засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Закарпатської обласної ради, яку ми провели в режимі онлайн, у зв’язку із загрозою поширення

СOVID-19, акцент було посилено на необхідності негайного забезпечення засобами індивідуального захисту: масками, костюмами, рукавичками, окулярами медиків, правоохоронців, рятівників, працівників комунальних служб та ін.

Члени Координаційної ради чітко наголошували на значимості дотримання вимог карантину. Та маємо пам’ятати про тих, хто першими протягнуть руку допомоги хворим на коронавірус, наражаючи себе на небезпеку.

Ми можемо наводити цифри і будемо їх наводити для інформування краян: скільки в область надійшло масок, дезинфіційних розчинів, апаратів штучної вентиляції легень, скільки підготовлено ліжок у лікарнях тощо. Однак ми повинні найперше подбати про медичних сестричок, молодший персонал, лікарів, які на своїх робочих місцях цілодобово сумлінно і чесно несуть і нестимуть службу, виконуючи клятву Гіппократа, борючись із невідомою пошестю за кожне життя по бійцівськи. Попри ризики, попри складність і неймовірне навантаження.

На жаль, ситуація з коронавірусом із дня на день не кращає.

Сьогодні у країнах, де пандемія є масштабною, серед інфікованих – чимало медичних працівників, тож доводиться залучати пенсіонерів-медиків, бо не вистачає фахівців. Ми маємо бути готові і до цього.

Тому на Координаційній раді я закликав швейників області невідкладно напрацювати механізм виготовлення спеціальних костюмів індивідуального захисту для працівників охорони здоров’я, знайти взірці, порадитись із фахівцями, як зробити їх максимально безпечними і зручними. Це – не прохання, це наш обов’язок перед тими, хто стоїть у перших рядах невидимого фронту.

Думаю, що на наступне засідання Координаційної ради ми залучимо їх до онлайн зустрічі і обговоримо це питання спільно, оскільки цього потребує практично вся область. Адже наші швейники досі успішно працювали на європейських ринках, тож їхні практики тепер на часі і вкрай потрібні своєму народу – тут і зараз.

Маємо також спільно професійно і відповідально ще раз обговорити забезпеченість медперсоналу також й іншими спецзасобами захисту від СOVID-19.


Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp