Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Війна для закарпатських журналістів переноситься в Ужгород

11 вересня 2014 р., 08:37

Вибухи, постріли та небезпечні умови - в обласному центрі готуватимуть журалістів до небезпечних умов роботи.

Такий тренінг в Закарпатській області проводитиметься вперше. На ньому працівники ЗМІ не лише дізнаватимуться про безпеку професійної діяльності в теорії, а й перевірять себе в практичних умовах. Уперше про мистецтво виживання в умовах воєнного часу їм розповідатимуть так конкретно і випукло. Вони не лише слухатимуть і переглядатимуть тематичні відео, а й ... спробують себе в ролі живих мішеней. Крім того, самі постріляють, як страйкболісти. 

Тренінг влаштовує Незалежна медіапрофспілка України в рамках роботи Об’єднаного Центру допомоги журналістам (спільного з Національною спілкою журналістів України). Запрошуються журналісти, фотокори, оператори телебачення Закарпатської області. 

ОДНОДЕННИЙ ТРЕНІНГ із питань безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику відбудеться 19 вересня 2014 року (пʼятниця)! Теми, які розглядатимуться під час тренінгу: 

як планувати роботу у місцях підвищеного ризику; 
як працювати на висвітленні масових заходів, протестів і конфліктів, і як не стати заручником; 
як не втратити професійну апаратуру і зберегти цінні відео та ризику для життя та здоров’я; фотоматеріали. 

Тренери НМПУ, які мають досвід роботи в екстремальних умовах та пройшли відповідну підготовку у фахівців з безпеки Міжнародної федерації журналістів, даватимуть практичні поради щодо роботи в натовпі, в зонах збройних конфліктів, захисту від різних видів зброї, взаємодії з правоохоронними органами. 

Ці та інші питання, а також «домашні завдання», привезені з собою журналістами, розглядатимуться протягом планових годин ― від 9.30 до 18.30. Практичне заняття відбудеться на відкритому повітрі (до чого теж слід бути готовими). 

Безкоштовна участь у тренінгу дозволяє усім тим, хто працюватиме у місцях підвищеного ризику, отримати потрібні знання і практичні навички. Всі учасники забезпечуються харчуванням, роздатковими матеріалами. Тим, хто приїде зпоза меж обласного центру, організатори компенсовують транспортні витрати (за наявності квитка). Орієнтовна кількість учасників ― 20.

Для того, щоб узяти участь у тренінгу, слід заповнити анкету-заявку та надіслати її за адресами: sekretar@profspilka.org.ua та karpat.org@mail.ru 

На оперативному звʼязку з заявниками перебуватиме голова Ужгородської міської профспілки працівників масмедіа Василь БЕДЗІР (09503727839). 

Учасники, які пройдуть конкурсний відбір, отримають подальшу детальну інформацію про місце проведення тренінгу. 

Додаткова інформація: Вимоги до учасників, які хочуть отримати максимальну користь від участі у тренінгу та отримати сертифікати: 
присутність та активна участь у роботі на всіх частинах тренінгу; 
наявність зручного одягу для виконання практичних занять (зручне спортивного стилю взуття (не босоніжки, без підборів), бажано водонепроникний одяг (якщо дощова погода), одяг із довгим рукавом, невеликий рюкзак (для речей першої необхідності) – для досягнення більшого ефекту від заняття; бажано – наявність апаратури, з якою зазвичай працюєте. 

Тренінг проводиться за підтримки Програми Умедіа, яка виконується організацією Інтерньюз за кошти Агентства з Міжнародного розвитку США. Об’єднаний Центр допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ працює за підтримки Міжнародної федерації журналістів, Польської асоціації журналістів та інших організаційпартнерів. 

Мета Центру – надавати журналістам комплексну підтримку, допомогу та захист, спрямовані на відновлення порушених прав та запобігання безкарності, а також підвищити рівень безпеки журналістської професії, попереджати виникнення порушень прав журналістів та заохочувати працівників ЗМІ дотримуватися високих професійних та етичних стандартів журналістської професії, підтримувати професійну солідарність, принципи свободи слова та свободи преси.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp