Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Великоберезнянська ОТГ подала грантовий проєкт на закупівлю медобладнання в районну лікарню

1 квітня 2020 р., 15:45

Великоберезнянська селищна ОТГ подала заявку на участь у Програмі грантової підтримки «Кусаноне» від уряду Японії.

Оскільки, проект стосується медичної галузі, громада увійшла в партнерство з КНП «Великоберезнянська районна лікарня» і заявку подали спільно.

Проект передбачає закупівлю медичного обладнання, зокрема діагностичного. Так, передбачена закупівля центрифуги, термостату, аналізатору та іншої медичної техніки. При підготовці заявки співробітники селищної ради вивчили запит на обладнання, проаналізували ринок, і порахували бюджет проекту – вийшло трохи більше 1,5мільйона гривень. 

Мета даного проекту – підвищити доступність до медичних послуг малозабезпеченого та соціально незахищеного населення. Цікаво, що завдяки заявленій меті проект має відношення відразу до двох напрямків діяльності Програми «Кусаноне» – покращення рівня охорони здоров’я та підтримки й допомоги людям, що терплять нужду.

Під час підготовки проекту співробітників ради консультував Павло Рябоконь, радник Закарпатського РО Програми «U-LEAD з Європою». За його словами, селищна рада дуже добре попрацювала над проектом, а в разі відбору він допоможе не лише громаді, але всьому району. «Дія цього проєкту буде поширюватися не лише на Великоберезнянську, але й на інші ОТГ району. Втім, керівництво громади це не бентежить, бо вони розуміють, що взяли ініціативу у власні руки і зробили важливу справу для майбутніх об’єднаних громад, – пояснює радник. – Якщо підвищити якість медичних послуг у цій лікарні, яка до речі, до громади немає відношення, то підвищиться і якість послуг для жителів ОТГ. Це дуже вдала стратегія. Будемо сподіватися, що проект схвалять і тоді фінансування розпочнеться з 2021 року. Це добре, оскільки з 2021 року громада точно перейде на прямі міжбюджетні відносини і при необхідності зможе з власних коштів дофінансувати проєкт, покращуючи цим як первинну, так і вторинну ланку медицини».





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp